Tenis

Turneele de tenis, mai rare decât caviarul! Miliardarul Ion Țiriac, speriat de banii care se învârt în ATP și WTA

Turneele de tenis ATP și WTA sunt mai rare decât caviarul, spune miliardarul Ion Țiriac. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 03 August 2021, 11:07
Data actualizarii: Marti 03 August 2021, 11:13

Costurile de organizare ale turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca depășesc pragul sumei de un milion de euro, potrivit directorului Patrick Ciorcilă, dar până și pentru un miliardar precum Ion Țiriac a avea un turneu de tenis în calendarul ATP ori WTA reprezintă un sacrificiu financiar considerabil. 

Ajuns la Cluj-Napoca pentru prima zi de concurs a Winners Open, Țiriac a povestit cât de dificil este să cumperi licența unui turneu de tenis, în contextul în care România a rămas câțiva ani fără vreun turneu ATP ori WTA.

”Nu mai există Țiriac și Năstase care vor să bată mingea. Tenisul e 100% profesionist!” 


”Turneele de tenis sunt atât de rar la vânzare încât sunt mai rare decât icrele negre care vin din Baikal. Fiecare săptămână este complet ocupată atât de WTA, cât și de ATP. Prețurile sunt exorbitante. Sportul a devenit un sport 100% profesionist, nu mai există Țiriac și Năstase care vor să bată mingea. Sunt numai bani, bani, bani.

Costurile unei jucătoare care să acopere nevoile ei timp de un an de zile în cea mai modestă manieră ajung la câteva sute de mii de dolari. Să cumperi un turneu de calibru 1000, care se joacă și la masculin, și la feminin, precum este cel de la Madrid este aproape imposibil,” a mărturisit Ion Țiriac la Cluj-Napoca. 

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies