Stefanos Tsitsipas feminism Tenis ATP Tenis

Stefanos Tsitsipas, declarații controversate despre feminismul modern: ce a putut să spună tenismenul grec

Stefanos Tsitsipas a fost contrat de jurnalista Catherine Whitaker, după ce a făcut o serie de afirmații controversate despre feminismul modern. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 11:10
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 11:14

Stefanos Tsitsipas (24 de ani, 4 ATP) a reușit cele mai multe victorii în circuitul ATP, de-a lungul sezonului 2022, ajungând la 61 de succese dintr-un total de 84 de partide jucate.

Ritmul extraordinar adoptat de tenismenul grec pe durata acestui an nu l-a oprit însă din a nu se deconecta total de la lumea tenisului, în perioada extra-sezonului, iar activitatea sa pe rețelele de socializare a stârnit controverse, întrucât tenismenul grec și-a făcut cunoscută poziția sa în legătură cu feminismul modern. 

Stefanos Tsitsipas a vorbit împotriva a ceea ce el numește „feminism modern radical”

„În opinia mea, fiecare trebuie să fie egal oricărui om. Indiferent de origine, sex, religie, etnie sau rasă. Feminismul modern a deviat de la egalitate între sexe înspre un cult al mâniei care caută să compromită bărbatul. Cum e asta corect?”, s-a întrebat Stefanos Tsitsipas pe Twitter.

„Salut, Stefanos, sunt o feministă modernă. Mă întrebam pe ce îți bazezi afirmațiile? Cum te-ai informat asupra experienței feminine a vieții sau a lumii? Cum înțelegi tu ceea ce înseamnă patriarhie? Sunt dispusă să vorbesc oricând,” i-a răspuns Catherine Whitaker, jurnalistă britanică specializată în tenis. 

„Mi-am bazat afirmațiile pe câteva din experiențele mele personale. M-am informat despre acest subiect întrebându-mi prietenele și cunoștințele. Nu cred în patriarhie. Egalitatea și unitatea sunt soluțiile pentru toate lucrurile,” a replicat tenismenul din Grecia. 

„Ei bine, sună de parcă totul e clar pentru tine, așa că o să mă opresc aici. Mi-aș fi dorit doar să am privilegiul de a nu crede în patriarhie,” a adăugat Catherine Whitaker. 

După acest moment, Stefanos Tsitsipas a așteptat câteva ore și a publicat un alt mesaj despre feminismul modern, în care a afirmat că susține feminismul, dar crede că acesta nu trebuie urmat într-o manieră radicală. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!