Serena Williams revine în tenis: la 40 de ani, sportiva americană și-a anunțat participarea la Wimbledon 2022

Serena Williams clasament WTA Serena Williams clasament Serena Williams Wimbledon Wimbledon 2022 Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Iunie 2022, 14:25
Data actualizarii: Marti 14 Iunie 2022, 17:09

Serena Williams a anunțat într-o manieră subtilă că va participa la turneul de la Wimbledon, programat în această vară (27 iunie - 10 iulie). 

Serena Williams și Roger Federer sunt tenismenii legendari care vor dispărea din clasamentele WTA și ATP, indiferent dacă vor participa sau nu în ediția 2022 a turneului de mare șlem din Marea Britanie.

„Am setat întâlnirea. 2022, ne vedem acolo, haideți!” a scris Serena Williams pe Instagram, anunțându-și participarea la Wimbledon prin intermediul acestui mesaj, atașat unei fotografii în care își arată noile încălțiminte pregătite să pășească pe iarba londoneză. 

La 40 de ani, Serena Williams caută cel de-al 24-lea titlu de mare șlem al carierei

Actualmente număr 1208 WTA, Serena Williams vine la Wimbledon după o absență de un an. În fapt, tocmai ultimul meci jucat de sportiva americană a fost turul întâi al Wimbledon 2021, cu Aliaksandra Sasnovich. Serena Williams s-a retras după doar jumătate de set, din cauza unei accidentări. 

Serena Williams a câștigat turneul de la Wimbledon, în proba de simplu, de 7 ori, cea mai recentă victorie pe iarba de la Wimbledon survenind în 2016. Ultimul turneu de mare șlem cucerit de Serena Williams rămâne Australian Open 2017

Simona Halep - Serena Williams, posibil duel în turul 1 la Wimbledon 2022 

Întrucât Serena Williams va avea nevoie de wildcard pentru a juca la Wimbledon, tragerea la sorți ar putea să o repartizeze împotriva oricăreia dintre favorite, inclusiv Simona Halep ori Iga Swiatek. 

Înainte de a juca la Wimbledon, Serena Williams va participa la turneul WTA de la Eastbourne, ca pregătire pentru startul celui de-al treilea Grand Slam al anului. La Eastbourne, Serena va juca și în proba de dublu, unde va face echipă cu Ons Jabeur. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!