daria saville accidentare tenis Naomi Osaka Tenis WTA WTA Tokyo Tenis

FOTO Scene șocante în WTA! Adversara japonezei Naomi Osaka și-a rupt ligamentele anterioare încrucișate după doar 7 minute de joc

Daria Saville a suferit o accidentare cumplită după doar un game jucat în partida cu Naomi Osaka, din cadrul 16-imilor de finală ale turneului WTA 500 de la Tokyo. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 21 Septembrie 2022, 10:50
Data actualizarii: Miercuri 21 Septembrie 2022, 10:55

Daria Saville (28 de ani, 55 WTA) a suferit una dintre cele mai grave accidentări observate în sezonul 2022, în circuitul WTA. Sportiva australiană cu origini rusești și-a rupt ligamentele anterioare încrucișate, după un singur game jucat în compania japonezei Naomi Osaka, în competiția de categorie WTA 500 de la Tokyo.

„Genunchiul meu!”, a strigat australianca, țipând de durere, înainte de a cădea la pământ. Totul s-a întâmplat după un simplu forehand lovit de Daria Saville. 

Reacțiile Dariei Saville și a lui Naomi Osaka, după momentul teribil de la Tokyo

„Nu îmi vine să cred... ce naiba s-a întâmplat? Nici măcar nu sunt tristă, sunt doar șocată. Dar apropo, nu vă îngrijorați cu privire la mine. Mă simt rău că toată lumea în jurul meu e preocupată.

Sunt în regulă, promit. E vorba doar despre un ghinion pur,” a spus Daria Saville, pe Twitter, unde a menționat că accidentarea actuală îi oferă sentimentul de deja-vu, jucătoarea de la antipozi suferind o accidentare similară în 2013. 

„Am crezut că ţipă pur şi simplu fiindcă nu i-a ieşit forehandul, apoi mi-am dat seama că ţipă fiindcă o doare. Apoi m-am speriat foarte tare fiindcă am impresia că noi, ca sportivi, avem o toleranţă destul de mare la durere. Părea să fie chiar grav,” a comentat Naomi Osaka cele întâmplate, notează Digi Sport, japoneza trecând imediat în terenul advers, pentru a-și ajuta adversara. 

„Deocamdată, încă mă simt puţin ciudat că am câştigat un meci. Am impresia că nu am câştigat un meci,” a adăugat Naomi Osaka, jucătoarea care este campioană en-titre la Tokyo. 

Jaqueline Cristian a suferit o accidentare deosebit de gravă, în luna februarie

Ghinion terifiant pentru Jaqueline Cristian, în meciul din turul al doilea al competiției WTA 1000 de la Doha, Qatar. Într-un joc derulat în condiții de vânt puternic împotriva Dariei Kasatkina, sportiva din România s-a accidentat în timp ce se retrăgea pentru a returna o minge, la scorul de 6-2, 2-2. 

Mișcarea s-a soldat cu o accidentare la genunchiul drept, inițial tratată de trainer cu un bandaj și o pastilă calmantă. După time-out-ul medical însă, Jaqueline Cristian a mai jucat un singur punct, în timpul căruia nu a rezistat durerilor și s-a oprit.

Organizatorii turneului au adus un scaun cu rotile pe suprafața de joc, pentru a o ajuta pe Jaqueline Cristian să părăsească terenul, îndurerată. 

Nici circuitul ATP nu a fost privat de momente groaznice în 2022, germanul Alexander Zverev suferind o ruptură de ligamente deosebit de gravă în semifinala turneului de la Roland Garros, jucată în compania lui Rafael Nadal. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!