Tenis

Reușește Novak Djokovic Grand Slam-ul? Doi adversari de top în semifinale și finală pentru liderul ATP la US Open 2021 

Novak Djokovic a legat trei victorii importante psihologic cu Nishikori, Brooksby și Berrettini pentru a ajunge în semifinalele US Open. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 09 Septembrie 2021, 09:06
Data actualizarii: Joi 09 Septembrie 2021, 09:21

Novak Djokovic i-a învins pe Rune, Griekspoor, Nishikori, Brooksby și Berrettini pentru a ajunge la doar doi pași distanță de a reuși Grand Slam-ul. Adversarii săi din semifinale și finală vor fi Alexander Zverev, respectiv învingătorul meciului dintre Daniil Medvedev și Felix Auger-Ailassime.

Campion la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon în 2021, liderul mondial ar deveni al doilea om al Erei Open, după Rod Laver care bifează performanța aproape imposibilă de a câștiga toate cele patru turnee de mare șlem în același an. 

Zverev și Medvedev / Auger-Aliassime, adversarii de bătut pentru Novak Djokovic

Istoricul meciurilor directe îi conferă tenismenului sârb un avantaj atât în fața germanului Alexander Zverev, pe care îl conduce cu 6-3, cât și împotriva rusului Daniil Medvedev, în fața căruia a câștigat 5 meciuri și a cedat 3. 

Cu o victorie la Flushing Meadows în această ediție, Novak Djokovic i-ar întrece pe Roger Federer și Rafael Nadal în clasamentul all-time al numărului de turnee de mare șlem câștigate. În prezent, cei trei tenismeni care au marcat istoria sportului sunt la egalitate, cu câte 20 de titluri de acest calibru. 

Cum ar putea arăta clasamentul all-time al turneelor de mare șlem câștigate după US Open 2021 
 

1. Novak Djokovic, 21 de titluri de mare șlem

2. Roger Federer și Rafael Nadal, câte 20 de titluri de mare șlem

CITESTE SI

Modifică setările cookies