Tenis

Rafael Nadal spune „pauză” recuperării și revine la Madrid, pentru a bifa un record istoric în tenis

2022 va fi al nouăsprezecelea an consecutiv în care Rafael Nadal nu ratează turneul ATP Masters 1000 de la Madrid. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 09:40
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 09:44

Turneul ATP Masters 1000 de la Madrid (1-8 mai) este sincronizat cu sfârșitul perioadei de repaos recomandată de medici campionului de la Australian Open, Rafael Nadal, care a suferit la Indian Wells o fisură în al treilea arc costal, la nivelul cutiei toracice. 

Întors în Spania din SUA, după un start de sezon aproape impecabil - în care a câștigat 20 din cele 21 de meciuri jucate -, Nadal a fost surprins neplăcut de medicul Angel Ruiz Cotorro, care l-a anunțat că durerile resimțite în semifinala și finala jucate în California au fost cauzate de o fisură costală. 

„Deși e dificil și sosesc înainte de pregătiri, chiar vreau să joc acasă, din moment de ocaziile sunt puține. Voi încerca să particip în cea mai bună manieră posibilă. Ne vedem la Madrid!”, a scris Nadal pe Twitter, având Madridul și Roma ca ultime turnee de încălzire de cel mai înalt nivel înaintea Roland Garros 2022 (22 mai - 5 iunie). 

Rafael Nadal, primul tenismen din istorie care joacă de 19 ori consecutiv (2003-2022) un turneu ATP Masters 1000

De 5 ori campion la Madrid, Rafael Nadal nu vrea să își strice însă palmaresul imaculat al prezențelor înregistrate în capitala Spaniei.

Din 2003 până în prezent, Nadal a participat la toate cele 18 ediții, înregistrând în acest interval și înfrângeri dureroase în fața marilor rivali, Roger Federer, Novak Djokovic și Andy Murray

Rafa Nadal a împlinit 17 ani în top 10 ATP

Nadal a jucat prima dată la Madrid în 2002, când turneul se desfășura pe o suprafață hard indoor, pierzând în fața fostului număr 2 ATP, Alex Corretja. În total, Rafa Nadal a câștigat 54 din cele 67 de partide jucate în turneul de la Madrid, pe care nu l-a mai câștigat însă din 2017. 

Nu este singura statistică menită să îi demonstreze anduranța incredibilă în topul tenisului mondial. Nadal a împlinit, de asemenea, 17 ani de când a intrat în top 10 ATP, în 2005, perioadă în care nu a ieșit niciodată din primii zece tenismeni ai Planetei, în ciuda numeroaselor accidentări care l-au ținut multe luni de zile departe de teren. 

Modifică setările cookies