Novak Djokovic s-a înfuriat la gândul că americanii nevaccinați vor putea participa la US Open, dar el nu: „Nu văd logica!” 

Novak Djokovic Novak Djokovic US Open Novak Djokovic Wimbledon 2022 Tenis ATP US Open 2022 Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 21:27
Data actualizarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 21:27

Tenismenul sârb este dezamăgit de dubla măsură pe care organizatorii turneului american par să fie dispuși să o aprobe, cu ocazia ediției 2022 a US Open.

Novak Djokovic a dominat fără emoții sezonul 2021 în circuitul ATP, câștigând primele trei turnee de mare șlem ale anului și ratând Grand Slam-ul la o singură victorie, în finala US Open 2021

Finalistului en-titre al turneului de la New York îi este interzisă însă, actualmente, intrarea pe teritoriul american, ca urmare a statutului său de persoană nevaccinată anti-COVID, confirmat cu câteva zile în urmă. 

Americanilor nevaccinați ar urma să li se permită participarea la US Open

Referitor la posibilul scenariu în care Wimbledon ar rămâne ultimul turneu de Grand Slam al anului pentru el, Novak Djokovic s-a pronunțat, transmițând că este dezamăgit de dublul standard pe care americanii sunt dispuși să îl accepte, când vine vorba despre sportivii nevaccinați. 

„Am auzit că unele persoane au scăpat și au intrat, unele persoane care nu sunt 'celebre', dar eu nu aș încerca niciodată să merg în SUA dacă nu este permis. Unii oameni cred că am făcut această greșeală în Australia, dar de fapt a fost invers - am avut scutire, să nu reluăm aceeași poveste.

Concluzia este: dacă mi se spune că nu pot merge, nu voi merge, nu m-aș pune niciodată într-o astfel de situație. Chiar dacă aș intra, unii m-ar vedea la televizor jucând tenis și m-ar ponegri din nou.

Într-o notă mai serioasă, am vorbit prin mesaje cu Tennys Sandgren în urmă cu câteva zile. Am vrut să-i mulțumesc pentru sprijinul public pe care mi l-a acordat în această situație.

Ceea ce a spus el are sens total - dacă jucătorilor nevaccinați nu li se permite să concureze la US Open, atunci ar trebui să fie cazul pentru toată lumea. Nu văd logica medicală din spatele acestui lucru, că Tennys poate juca pentru că este cetățean al SUA, iar eu nu pot.

Dacă aș avea un pașaport american sau o carte verde, aș putea să joc. Poate că există o logică politică în spatele acestui lucru - nu medicală - dar prefer să nu intru în acest subiect și puteți înțelege de ce", a spus Novak Djokovic pentru Tennis Majors

În luna ianuarie a acestui an, sârbului Novak Djokovic i-a fost interzis accesul pe teritoriul Australiei, aflându-se în imposibilitatea de a-și apăra cele 2000 de puncte cucerite la Melbourne, cu un an în urmă. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!