rafael nadal Casper Ruud Rafael Nadal retragere Tenis ATP Tenis

Nadal a făcut anunțul care trădează momentul retragerii: ce le-a spus celor 30,000 de mexicani veniți să îl vadă

Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP) i-a întristat pe fanii mexicani, cu o declarație care lasă de înțeles că retragerea sa din tenis ar putea avea loc în sezonul 2023. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 10:45
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 11:03

Rafael Nadal l-a învins pe Casper Ruud, scor 7-6 (7), 6-4, într-un meci demonstrativ jucat pe Monumentalul din Mexico City, în fața a peste treizeci de mii de spectatori.

Tenismenul din Manacor i-a lăudat pe mexicani pentru inspirația pe care i-au adus-o, de-a lungul timpului, și i-a anunțat că dorește să le viziteze mai des țara, însă o parte a declarațiilor făcute de spaniol a frânt inimile fanilor săi mexicani.

Rafael Nadal: „Cel mai probabil, a fost ultima dată când am jucat în Mexic.”

Cel mai titrat tenismen din istoria turneelor de mare șlem a anunțat că „este foarte probabil” ca partida cu Ruud să rămână ultima ocazie de joc în Mexic, în viitorul apropiat, lăsând un indiciu cu privire la proximitatea retragerii din tenis. 

„Mexicanii m-au tratat într-o manieră extraordinară și le iubesc modul de a trăi, dorința de a se distra. Sper să am timp să explorez această țară în profunzime.

„Voi încerca să îmi îndeplinesc obiectivele până când corpul sau mintea ma va spune că e suficient.”

Vreau să mă bucur de șederea mea aici și de meciul cu Ruud, pentru că, în cel mai probabil caz, va fi ultima dată când joc în Mexic. Turneul de la Acapulco nu face parte din planurile mele pentru 2023, iar sezonul 2024 pare foarte îndepărtat,” a avertizat Rafael Nadal, înainte de meciul demonstrativ jucat în compania norvegianului Casper Ruud, în fața a 30,000 de spectatori.

„Pentru mine, cel mai important lucru acum este să ajung la turneele importante în condiție fizică optimă. Continui să mă bucur de tenis și să am obiective care mă încântă, la nivel profesional. Voi încerca să le îndeplinesc până când corpul sau mintea ma va spune că e suficient. Până acum, asta nu s-a întâmplat, așadar vreau să continui. 

Sunt fericit făcând ceea ce fac, iubesc să concurez pe marile terenuri ale lumii, iar dragostea oamenilor m-a încurajat să continui,” a completat Rafael Nadal, notează Punto de break. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!