GALERIE FOTO Medvedev, încă bântuit de finala pierdută cu Nadal: cum a reacționat la un an după ce i-a numit pe australieni „oameni cu IQ mic”

Daniil Medvedev Australian Open 2022 rafael nadal Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 03 Ianuarie 2023, 07:46
Data actualizarii: Marti 03 Ianuarie 2023, 07:47

Daniil Medvedev și-a anunțat candidatura pentru cucerirea titlului de campion la Melbourne. 

Daniil Medvedev (26 de ani, 7 ATP) a trecut prin două partide extrem de dificil de digerat, în timpul Australian Open 2022. La un an distanță, tenismenul rus și-a amintit de remarcile jignitoare făcute la adresa australienilor - care s-au bucurat de servele sale greșite în meciul cu Nick Kyrgios -, dar și de finala pierdută în cinci seturi, în fața lui Rafael Nadal.

„Multe game-uri au fost ușoare pentru mine, am dat mulți ași, dar câteva momente au fost dificile. La minge de break, pe serva a doua, oamenii se bucurau ca și cum deja făcusem dublă greșeală. E dezamăgitor. Nu toată lumea a făcut-o, dar cei care au făcut-o au probabil un IQ scăzut,” a declarat Daniil Medvedev, în 2022, în auzul publicului australian. 

Daniil Medvedev își propune câștigarea Australian Open 2023

„Din cele 13,000 de spectatori care erau în Arena Rod Laver, comentariul meu se adresa către vreo 50 de oameni, maxim. Comentariul meu nu a fost inteligent, dar m-am simțit oribil. Ideea e că, în tenis, ca și-n viață, trebuie să treci peste astfel de momente, să înveț din ele, pentru că trecutul nu îl poți schimba,” a spus Daniil Medvedev, la un an distanță, manifestând regret față de cuvintele nepotrivite. 

Cât despre finala cedată dureros în fața lui Rafael Nadal, după ce a condus cu 2-0 la seturi, break și 40-0, Daniil Medvedev a replicat clar, afirmând că își propune câștigarea turneului de la Melbourne, în acest an. 

„Am avut câteva momente dure în cariera mea, eșecuri greșe, știu că am avut multe înfrângeri la rând, dar am reușit mereu să găsesc o cale de a-mi reveni. 

Sunt sigur că mă voi întoarce la un nivel și mai înalt decât am jucat anul trecut. Dar, într-adevăr, finala nu a fost ușor de depășit. Acum însă privesc către următorul Australian Open și vreau să reușesc un rezultat mai bun decât în 2022. Acesta este obiectivul,” a completat Daniil Medvedev, notează The Guardian

Australian Open 2023 se va desfășura în perioada 16-29 ianuarie. 

Rafael Nadal - Daniil Medvedev 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5, finala Australian Open 2022

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!