Marius Copil Federatia Romana de Tenis Tenis ATP Tenis

Marius Copil vrea să candideze pentru președinția Federației Române de Tenis: „Să dăm praful jos!”

Marius Copil plănuiește să mai joace tenis câțiva ani, după care va lua în calcul candidatura la poziția de președinte sau director general al Federației Române de Tenis. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 03 Decembrie 2022, 12:41
Data actualizarii: Sambata 03 Decembrie 2022, 12:41

Marius Copil (32 de ani, 383 ATP) a dezvăluit că și-ar dori să candideze pentru președinția Federației Române de Tenis, în cazul în care situația sa financiară îi va permite acest lux, după retragerea din tenis. 

Sportivul arădean a dezvăluit în podcastul „1 la 1” că voința lui e de a îndepărta praful pus pe structura federației și crede că, prin ajutorul anumitor sponsori, combinat cu primirea banilor cuveniți de la bugetul de stat, situația generală a tenisului românesc ar putea fi îmbunătățită considerabli. 

Marius Copil: „Aș vrea să schimb. Știu că e foarte greu, dar mie nu îmi plac lucrurile simple. Îmi place să mă chinui mult.”

„Cred că mai am câțiva ani buni de tenis. O să vreau să îmi îmbunătățesc clasamentul la simplu, iar, dacă ajung să joc turneele mari, voi participa și la dublu, pentru că a început să îmi facă plăcere. Înainte, nu suportam să joc dublu, de asta nu m-am înscris la multe turnee. 

După carieră, o să depindă foarte mult dacă o să reușesc să am o situație financiară bună sau nu. Dacă o să fie bine, mi-ar face mare plăcere să candidez pentru președinția sau ca director general al Federației Române de Tenis, ca să încerc să schimb.

„Am putea să adunăm mai mulți bani la federație și să construim o structură care să funcționeze.”

Știu că e foarte greu, dar nu îmi plac lucrurile simple. Îmi place să mă chinui mult. Cred că, cu o echipă bună - poate, dacă ar veni și Horia lângă mine, alți jucători, să aducem niște sponsori plus să vină banii care ni se cuvin de la stat - aș vrea să reîmprospătez federația. 

Să dăm praful jos, pentru că România are mulți oameni talentați; nu doar în tenis. Cred că îi putem ajuta pe oameni să își facă o carieră, să nu trebuiască să plece în străinătate, cum am plecat și eu, și mulți alții... așa îi pierzi. 

Am putea să adunăm mai mulți bani la federație și să construim o structură care să funcționeze,” a declarat Marius Copil, într-un dialog cu Mircea Meșter. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!