Simona Halep Aryna Sabalenka Tenis WTA Tenis

Mai greu pe zgura in 2021 pentru Simona Halep. Aryna Sabalenka este noua jucatoare care domina WTA-ul: "Acum nu imi mai e frica, inainte ma gandeam ca zgura nu e de mine."

In acest an, Simona Halep va avea o rivala puternica in plus de infruntat pe zgura de la Roma si Roland Garros. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 10 Mai 2021, 07:40
Data actualizarii: Luni 10 Mai 2021, 08:32

Aryna Sabalenka este numele de care marile jucatoare ale circuitului WTA se tem in stagiunea de zgura a editiei 2021. Sportiva bielorusa a castigat 10 din cele 11 meciuri jucate pe suprafata lenta, trecandu-si in cont titlul la Madrid si o finala, la Stuttgart.

Gratie seriei impresionante de succese, Sabalenka a urcat, incepand de luni, 10 mai pe locul 4 WTA, apropiindu-se la doar 325 de puncte in spatele Simonei Halep, ocupanta pozitiei a treia.

In spatele acestui boom de rezultate extraordinare semnate de Aryna Sabalenka sta, conform spuselor ei, schimbarea atitudinii fata de zgura in sine si de jocul mai dificil pe care aceasta suprafata il presupune pentru ea, o jucatoare masiva (1,82 metri inaltime), a carei forta in lovituri este avantajata notabil de hard si iarba. 

"Inainte ma gandeam prea mult la zgura, ca suprafata asta nu e pentru mine, ca e greu de jucat pe ea, ca schimburile de mingi sunt lungi. Ma gandeam prea mult la lucrurile acestea. Anul asta insa ceva s-a schimbat in mintea mea. Nu imi mai e frica de aceasta suprafata acum," a declarat Sabalenka dupa finala castigata in capitala Spaniei in defavoarea liderului mondial, Ashleigh Barty, scor 6-0, 3-6, 6-4. 

Sabalenka a fost jucatoarea care a invins-o pe Simona Halep in semifinalele turneului WTA 500 de la Stuttgart, scor 6-3, 6-2, rasturnand calculele specialistilor. 

Duelul Simonei Halep cu Aryna Sabalenka in clasamentul WTA


Pentru ca nu si-a aparat punctele aferente finalei jucate la Madrid in 2019, Simona Halep a pierdut 530 de puncte in urma eliminarii in optimi la Madrid, iar presiunea ierarhiei mondiale apasa si mai puternic pe umerii romancei, avand in vedere ca sportiva din Constanta s-a impus la Roma in 2020 si va fi nevoita sa-si apere cele 900 de puncte adjudecate anul trecut.

Mai mult decat atat, Sabalenka a fost absenta de la Roma in 2020, aspect care complica sarcina Simonei Halep de a-si prelungi perioada de un an si aproximativ patru luni petrecuta in top 3 WTA. Chiar daca va castiga trofeul la Roma din nou, Simona Halep va cobori in clasamentul mondial, atat timp cat Sabalenka va reusi sa se califice cel putin pana in semifinalele competitiei.

Privind in sus, Simona Halep este despartita de Naomi Osaka de 1130 de puncte, iar pana la ocupanta primei pozitii, Ashleigh Barty, romanca are in prezent de recuperat nu mai putin de 3570 de puncte. 

Modifică setările cookies