Horia Tecău & Co. | Jucătorii de top din ATP care se retrag la finalul acestui an

Meci de tenis trucat Horia Tecau Horia Tecau retragere Tenis ATP tenismeni retrasi Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Decembrie 2021, 07:45
Data actualizarii: Marti 14 Decembrie 2021, 07:24

Viktor Troicki, Jurgen Melzer și Alexandr Dolgopolov, printre numele faimoase care se retrag din tenis la finalul sezonului.

Sezonul 2022 va aduce schimbări în tenis. Stagiunea următoare va confirma integrarea sistemului hawk-eye live, care va înlătura necesitatea arbitrilor de linie în turneele importante de tenis, dar o parte dintre diferențe vor fi reprezentate și de jucătorii prezenți pe tablouri.

În ATP, finalul sezonului 2021 aduce cu sine retragerea a 12 tenismeni de calitate, care și-au sacrificat ultimele două decenii pentru a rămâne constant în lumea bună a tenisului masculin. Pentru tenisul românesc, finalul anului aduce retragerea lui Horia Tecău, om de bază în echipa națională a României de mai bine de zece ani. 

În proba de dublu, Horia Tecău, Leander Paes și Robert Lindstedt sunt printre tenismenii de top, cu titluri de Grand Slam în palmares care au ales să își încheie carierele de profesioniști. 

Horia Tecău, 36 de ani 

Disciplina exemplară a tenismenului născut în Constanța i-a adus, la finalul carierei, trei titluri de Grand Slam, dintre care două în proba de dublu masculin. Wimbledon 2015, US Open 2017 și Turneul Campionilor au fost succesele de răsunet ale lui Horia Tecău, dublate de o medalie olimpică de argint, obținută la Rio. 

De notat că primul turneu de mare șlem cucerit de Horia Tecău a venit la Australian Open 2012, în proba de dublu mixt, când Tecău s-a impus alături de Bethanie Mattek-Sands. 

Alexandr Dolgopolov, 33 de ani

Un jucător recunoscut pentru talentul său, dar și pentru abilitatea de a le pune mari probleme oamenilor din Big 3, Federer, Nadal și Djokovic, ucraineanul s-a retras având 3 titluri ATP în palmares. Fanii tenisului vor duce dorul stilului său de joc creativ, rapid și vor putea doar să se întrebe câte competiții ar fi câștigat Dolgopolov dacă nu ar fi fost afectat de o boală la ficat care l-a făcut să se simtă constant slăbit, indiferent de numărul orelor de odihnă luate.

Martin Klizan, 32 de ani

Stângaci recunoscut pentru tenacitatea sa, slovacul Martin Klizan se retrage având 6 trofee ATP în palmares și poziția 24 drept cea mai înaltă clasare atinsă în cariera sa. I-a lipsit o singură victorie pentru a ajunge la 150 de succese în ATP, notează Punto de break

Paolo Lorenzi, 39 de ani

Tenismen italian căruia nu i-a plăcut niciodată să renunțe la luptă, Paolo Lorenzi a putut fi observat des jucând meciuri de 5 seturi în primele tururi ale turneelor de mare șlem. A reușit să cucerească trei trofee ATP, dar a prosperat mai degrabă în turneele Challenger, câștigând 29 de acest calibru. 

Viktor Troicki, 35 de ani

Devenit între timp căpitanul echipei Serbiei de Cupa Davis, Viktor Troicki a ajuns pe culmile carierei în 2011, când ocupa locul 12 ATP. A câștigat 3 titluri în cariera sa și a fost convocat în echipa națională de 23 de ori, câștigând 24 de meciuri pentru Serbia. 

Jurgen Melzer, 40 de ani

Stângaci dotat din punct de vedere tehnic, austriacul Jurgen Melzer a fost număr 8 mondial în proba de simplu și număr 6 ATP la dublu. A acumulat peste 300 de victorii în circuitul ATP și rămâne până astăzi singurul jucător care l-a învins pe Novak Djokovic de la 0-2 la seturi într-un turneu de mare șlem. Se întâmpla la Roland Garros 2010, în faza sferturilor de finală, iar meciul se încheia, scor 3-6, 2-6, 6-2, 7-6, 6-4 pentru austriac. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!