Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au ratat calificarea în finala Openului Australian. Românca, salt uriaș în clasamentul WTA

Gabriela Ruse Australian Open 2023 Marta Kostyuk Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 07:50
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 07:59

Doar patru game-uri au reușit să câștige Ruse și Kostyuk în fața principalelor favorite la câștigarea trofeului, Krejcikova și Siniakova. 

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au fost învinse, scor 6-2, 6-2, de către Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, în semifinalele turneului de dublu din cadrul ediției 2023 a Openului Australian

Doar 78 de minute a durat duelul derulat pe Arena Margaret Court, a doua, ca mărime, în complexul Melbourne Park. Cehoaicele au reușit cinci break-uri pe serviciile echipei româno-ucrainene.

Gabriela Ruse va urca 49 de locuri în clasamentul WTA de dublu, până pe poziția 40

  • Finala probei de dublu feminin a Openului Australian 2023 va fi disputată între Krejcikova/ Siniakova și Aoyama/ Shibahara.

$141,032 este premiul financiar pe care și l-au asigurat Gabriela Ruse și Marta Kostyuk prin calificarea în penultimul act competițional, în consecință fiecare jucătoare va încasa $70,516.

6 titluri de mare șlem au câștigat Krejcikova și Siniakova împreună, dintre care trei, în sezonul 2022, în care au câștigat Australian Open, Wimbledon și US Open. De partea apropiată a fileului, Ruse și Kostyuk au jucat prima semifinală de Grand Slam, în proba de dublu, întărind sfertul de finală atins la Roland Garros, anul trecut. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!