Gabriela Ruse Harmony Tan Tenis WTA Romania Transylvania Open 2022 Tenis

VIDEO Gabriela Ruse a învins la Transylvania Open jucătoarea care a eliminat-o pe Serena Williams la Wimbledon

1/4: Gabriela Ruse, unica jucătoare din România care a reușit calificarea în optimile de finală ale competiției WTA 250 de la Cluj-Napoca. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 11 Octombrie 2022, 22:30
Data actualizarii: Marti 11 Octombrie 2022, 22:32

Gabriela Ruse (24 de ani, 82 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca, depășind-o în runda inaugurală pe Harmony Tan, din Franța, scor 6-7 (5), 6-2, 6-3, la capătul unei lupte de 2 ore și 36 de minute. 

Sportiva din România a învins problemele fizice acuzate după setul întâi, foamea - cerându-i între seturi Monicăi Niculescu ceva de mâncare -, dar și jocul tenace al franțuzoaicei care a învins-o în acest an pe Serena Williams, tocmai în turul unu al competiției de Grand Slam de la Wimbledon. 

Gabriela Ruse: „Nici nu știu de când nu am mai câștigat un meci!”

După un prim set extrem de echilibrat, pierdut în tiebreak, Gabriela Ruse a jucat cu mai mult curaj seturile doi și trei, lăsându-i lui Tan doar cinci game-uri. 4 break-uri a reușit Ruse în ultimele două manșe, jocul său de retur convingând pe întreaga durată a partidei, mai ales ținând cont de cele 14 mingi de break procurate. 

„Le mulțumesc tuturor românilor care au venit să mă susțină. E special să joc acasă și, desigur, să câștig. Vreau să o felicit pe Harmony, a jucat foarte bine, a fost un meci dur. Cred că nu am mai câștigat un meci de mult timp,” a spus Gabriela Ruse, în dialogul cu Horia Tecău. 

În turul secund, Gabriela Ruse va avea șansa de a o răzbuna pe prietena Jaqueline Cristian, întrucât o va întâlni pe jucăotarea Xiyu Wang (59 WTA), care a eliminat-o pe Cristian, scor 6-3, 6-3. 

Modifică setările cookies