Flavia Pennetta emma raducanu Emma Raducanu campioana US Open 2021 Tenis WTA US Open 2021 Tenis

GALERIE FOTO Flavia Pennetta, împotriva tendințelor: „Pe vremea mea, Emma Răducanu nu ar fi câștigat niciodată un Grand Slam” 

Flavia Pennetta crede că succesul Emmei Răducanu la US Open a fost o întâmplare cauzată de discontinuitatea marilor jucătoare din WTA. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Octombrie 2021, 15:00
Data actualizarii: Miercuri 20 Octombrie 2021, 15:16

Fostă campioană la US Open în 2015, Flavia Pennetta nu se bucură de discontinuitatea din circuitul WTA și declară că succesul Emmei Răducanu la New York nu s-ar fi întâmplat în generația sa.

„Nu îmi place. Ce se întâmplă acum în WTA, această puternică lipsă de continuitate nu e bună pentru tenis, în opinia mea. Pe vremea mea, nu s-ar fi putut întâmpla niciodată ca o jucătoare venită din calificări, precum Emma Răducanu la New York să câștige un turneu de mare șlem.

Sportivele de top făceau diferența. Acum, ceva e în neregulă. Lipsește charisma, iar tenisul feminin se vinde mai greu,” a precizat Flavia Pennetta pentru Corriere della Sera, citat de Tennis World USA

Flavia Pennetta, neimpresionată de succesul Emmei Răducanu la US Open 2021


Declarația Flaviei Pennetta despre abilitatea de vânzare a tenisului feminin poate fi contracarată de numerele uimitoare ale audiențelor înregistrate în finalele de la US Open.

Ultimul act, disputat între Emma Răducanu și Leylah Fernandez a strâns o audiență maximă de 3,4 milioane urmăritori, cu 700,000 de persoane mai mult decât publicul care a urmărit încercarea lui Novak Djokovic de a reuși Grand Slam-ul calendaristic, în finala cu Daniil Medvedev.

Istoric în WTA, s-a notat o creștere considerabilă, Răducanu vs. Fernandez având o audiență cu 37% mai mare decât finala din 2020, când Naomi Osaka o învingea pe Victoria Azarenka, notează Reuters

Flavia Pennetta a câștigat US Open 2015, învingând-o în semifinale pe Simona Halep, iar în finală pe compatrioata Roberta Vinci. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!