„Eu sunt pro să fii cât mai rea pe teren” Sorana Cîrstea dezvăluie cum se trișează în timpul meciurilor din WTA 

Sorana Cirstea tenis joc psihic tenis trageri de timp Tenis WTA Tenis WTA Romania Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 14:08
Data actualizarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 14:09

Sorana Cîrstea a dezvăluit publicității o serie de tertipuri utilizate de jucătoare în momentele dificile ale meciurilor jucate în circuitul WTA. 

Jucătoare cu peste 15 ani de experiență în tenisul mondial, Sorana Cîrstea (33 de ani, 38 WTA) a vorbit despre tertipurile utilizate de rivalele sale în circuitul WTA.

Întrebată cum poate să domine o adversară în plan psihic, Sorana Cîrstea a susținut cât de importantă e manifestarea răutății pe teren, dezvăluind, în același timp, o parte din obiceiurile toxice, non-fair-play alte sportivelor cu care se duelează. 

Sorana Cîrstea: „Sunt rea pe teren, dar dacă aș fi fost și mai rea, aș fi avut rezultate și mai bune.”

„În primul rând, Eu sunt pro să fii cât mai rău pe teren. Sunt rea pe teren, dar nu sunt ce ar trebui să fiu. Am auzit asta de la fiecare antrenor și persoană pe care o cunosc: dacă eram și mai rea, aveam rezultate și mai bune. 

E imposibil să nu fii rău, să nu te bați în momentele de tensiune, pentru că altfel nu reușești. Fiind bună însă în afara terenului, compensează și nu sunt atât de 'câine'. Sunt alte sportive, care sunt mult peste mine la răutate,” a declarat Sorana Cîrstea, în podcastul „La fileu.” 

„Bătălia începe din vestiar. Sezonul de tenis începe la 1 ianuarie și se termină la final de octombrie. În aceste zece luni, să zicem că joci 25 de turnee, în medie, în care suntem cam aceleași jucătoare. Cele din top 100. Ne întâlnim, avem prietenii și dușmănii.

Mi s-a întâmplat de foarte multe ori cu jucătoare cu care mă înțeleg bine și vorbesc în vestiar, să știu că joc a doua zi cu ea și să nu se uite la mine. La început, m-am blocat. Încercam să fac conversație, dar nici nu se uita la mine, și am intrat cu trac pe teren. 

„Jucătoarele care excelează la răutate pe teren sunt rele și în afara terenului.”

Pe teren, nu s-a uitat la mine, evita complet contactul vizual. În general, încerci să te gândești doar la tine și ce faci tu, dar în momentul în care vrei să-i arăți adversarei cine ești, îi arăți pumnul. Una dacă strâng pumnul și mă bucur, iar alta e dacă ridic pumnul și îi fac așa în față. 

Uneori te bucuri tu, iar alteori îi arăți și adversarei. De ce nu e bine să te enervezi, e pentru că vede și adversara.

Mai este o chestie nescrisă: jucătoarea să treacă prin fața ta, la schimbul de terenuri, să nu te lase să treci, chiar dacă tu ai ajuns prima acolo. Îți dă un semn de genul: 'e terenul meu acesta, astăzi eu sunt în control.'

Mai sunt strategii... cu arbitrul, începe să se certe sau trage de timp, sau cheamă fizioterapeutul. Se întâmplă foarte des ca jucătoarele să cheme fizioterapeutul fără să aibă nicio accidentare, doar ca să tragă de timp, asta se știe.

Ar trebui să fiu mai rea pe teren. Doar că jucătoarele care excelează la răutate pe teren sunt rele și în afara terenului. Se întâmplă să fie rele și la antrenamente. O jucătoare rea își face antrenamentul pentru ea, o doare undeva că tu ești în partea cealaltă a terenului. De aceea își iau multe jucătoare parteneri sparring personali, pentru că dai de astfel de jucătoare, iar după două ore de antrenament îți dai seama că ea nu te-a lăsat să îți antrenezi nimic,” a completat Sorana Cîrstea, vorbind deschis despre tentativele de trișare folosite în circuitul WTA. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!