emma raducanu Emma Raducanu Marea Britanie Tenis WTA Tenis

Emma Răducanu le schimbă viața conaționalilor: guvernul britanic a investit $29 de milioane în tenisul din Insulă

Succesul Emmei Răducanu la US Open a adus schimbări atât în guvernul britanic, cât și în stilul de viață al conaționalilor săi. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Decembrie 2021, 12:08
Data actualizarii: Joi 23 Decembrie 2021, 12:09

Asociația The Lawn Tennis, care conduce organizarea turneului de la Wimbledon a încasat marea parte a profiturilor de $58 de milioane aduse de ediția 2021 a turneului de mare șlem londonez, dar veștile bune pentru tenisul britanic nu se opresc aici. 

Guvernul britanic a decis alocarea sumei de $29 de milioane către Federația Engleză de Tenis pentru ca terenurile publice de tenis să fie reparate, astfel încât interesul enorm generat de succesul Emmei Răducanu să fie fructificat, notează Tennis Head

Victoria Emmei Răducanu de la US Open a dublat numărul persoanelor care joacă tenis în Marea Britanie


Victoria surprinzătoare a sportivei de 18 ani a produs un șoc pozitiv în Marea Britanie, estimându-se că 100,000 de britanici au jucat tenis de la US Open încoace, o creștere cu 119%, raportată la aceeași perioada a anului 2020.

Ediția 2021 a Openului American a adus una dintre cele mai șocante povești din istoria recentă a tenisului. La 18 ani, Emma Răducanu a început competiția în faza calificărilor, unde a legat trei victorii fără set pierdut. Același scenariu a avut loc pe tabloul principal, Emma Răducanu ajungând, după finala cu Leylah Fernandez, la 10 succese obținute fără set pierdut la New York.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!