"E a 55-a oara saptamana asta cand ma intrebati despre noua generatie. Eu, Nadal si Federer suntem NextGen!" Novak Djokovic i-a ironizat pe membrii noii generatii a tenisului masculin 

"E a 55-a oara saptamana asta cand ma intrebati despre noua generatie. Eu, Nadal si Federer suntem NextGen!" Novak Djokovic i-a ironizat pe membrii noii generatii a tenisului masculin 

Intrebat despre noua generatie a tenisului masculin, Novak Djokovic a oferit un raspuns care a facut deliciul intregii audiente.

Rafael Nadal si Novak Djokovic nu se aflau intr-o pozitie comoda inaintea inceperii turneului ATP Masters 1000 de la Roma, in contextul in care specialistii ii avertizau pe cei doi tenismeni, parte a "Big 3" ca ultimele trei competitii de acest calibru - Miami, Monte Carlo si Madrid - fusesera castigate de membri ai noii generatii: Hubert Hurkacz, Stefanos Tsitsipas si Alexander Zverev. 

In fapt, desfasurarea turneului din capitala Italiei a confirmat contrariul ingrijorarilor manifestate de iubitorii mai vechi ai tenisului cu privire la longevitatea celor mai rezistenti jucatori din circuitul ATP, Rafael Nadal si Novak Djokovic.

Nadal i-a oprit, consecutiv, pe trei membri relevanti ai noii generatii, Jannik Sinner, Denis Shapovalov si Alexander Zverev, pe cand Djokovic i-a eliminat pe Taylor Fritz, Lorenzo Sonego dar si pe unul dintre cei mai solizi jucatori tineri ai circuitului, Stefanos Tsitsipas. Ba mai mult, liderul mondial a reusit doua victorii in aceeasi zi, depasindu-si nu doar adversarii, ci si o oboseala considerabila.

"E a 55-a oara saptamana asta cand primesc intrebarea asta despre noua generatie. Nu stiu ce pot sa zic. Evident, eu, Rafa si, poate, Roger reinventam noua generatie. NextGen suntem noi!" a declarat Novak Djokovic in cadrul ceremoniei de premiere, spre amuzamentul lui Rafael Nadal. 

Rafael Nadal si Novak Djokovic au fost protagonistii unei finale memorabile jucate la Roma, care a durat 2 ore si 49 de minute de joc. A fost 7-5, 1-6, 6-3 pentru tenismenul spaniol, care si-a trecut in cont "La Decima" romana. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Austria - Macedonia de Nord, pe Arena Națională. Este primul meci găzduit de România la un turneu final
BRAT
Modifică setările cookies