Djokovic - Ruud, finala Turneului Campionilor: sârbul nu a mai câștigat competiția din 2015

Novak Djokovic Casper Ruud Tenis ATP Turneul Campionilor Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 08:45
Data actualizarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 09:02

Novak Djokovic va căuta al șaselea titlu de câștigător al Turneului Campionilor, în finala ediției 2022, pe care o va disputa cu norvegianul Casper Ruud. 

La 35 de ani, Novak Djokovic va juca a opta finală a Turneului Campionilor din carieră. În ediția 2022, tenismenul sârb a ajuns în ultimul act cu victorii pe linie și este în cărți pentru câștigarea marelui premiu de $4,740,300.

În semifinale, Djokovic l-a depășit pe americanul Taylor Fritz în două tiebreak-uri, câștigate la 5, respectiv la 6, în timp ce norvegianul Casper Ruud a profitat de oboseala acumulată de Andrey Rublev în meciul decisiv din grupe cu Stefanos Tsitsipas și a avansat în finală, scor 6-2, 6-4. 

Novak Djokovic, primul tenismen din istorie care joacă finala Turneului Campionilor în trei decenii diferite

Djokovic îl conduce pe Ruud cu 3-0 la meciurile directe, cea mai recentă confruntare având loc pe zgura de la Roma, în primăvara acestui an. Atunci, jucătorul în avantaj s-a impus cu 6-4, 6-3. 

La finalul partidei, Novak Djokovic a sărbătorit alături de familie al doilea cel mai important rezultat al sezonului, după victoria semnată în turneul de la Wimbledon

 

 

Novak Djokovic îl va întâlni pe Casper Ruud în finala Turneului Campionilor duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:00. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!