EXCLUSIV CTP comentează gestul Irinei Begu de a arunca racheta: „Nu faci așa ceva. Dacă ar fi fost descalificată, nu ar fi fost nedrept” Când va juca în turul 3

Ziaristul Cristian Tudor Popescu nu crede că decizia descalificării ar fi fost nedreaptă față de Irina Begu, care a aruncat cu o rachetă, în setul decisiv al meciului cu Ekaterina Alexandrova. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Mai 2022, 12:45
Data actualizarii: Vineri 27 Mai 2022, 16:11

Irina Begu - Leolia Jeanjean, sâmbătă, ora 12:00,
Stadionul Suzanne-Lenglen

Irina Begu va juca în primul meci programat sâmbătă, 28 mai, pe al doilea stadion al complexului Stade Roland Garros, Suzanne-Lenglen. Adversara sa va fi deținătoarea de wildcard, Leolia Jeanjean, care a eliminat-o în turul secund pe Karolina Pliskova. 

Begu va lupta pentru a-și egala cea mai bună performanță a carierei la Roland Garros, optimea de finală jucată în 2016.


Jurnalistul Cristian Tudor Popescu o consideră pe Irina Begu o jucătoare admirabilă, iar calificarea bucureștencei în turul trei la Roland Garros, ediția 2022 îi dovedește perseverența arătată pe teren.

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) va intra în top 50 WTA, după încheierea turneului de mare șlem de la Paris, însă ziaristul este de părere că descalificarea româncei, după aruncarea rachetei care a aterizat în tribune, ar fi reprezentat un gest suficient pentru descalificarea jucătoarei din țara noastră. 

CTP: „Dacă ar fi fost descalificată, nu aș fi considerat asta nedreptate.”

Irina Begu este o jucătoare admirabilă, muncitoare, constantă. Turul 3 la Roland Garros este excelent, dar dacă mă veți întreba în legătură cu datul rachetei de pământ - care s-a dus, după aceea în tribună și putea să accidenteze destul de grav un copil - să știți că, dacă ar fi fost descalificată, nu aș fi considerat asta nedreptate.

Nu faci așa ceva. A trântit racheta într-un mod absolut necontrolat, în fața tribunei. Un jucător profesionist are sentimentul terenului, nu arunci cu racheta de pământ când ești atât de aproape de spectatori,” a punctat CTP, despre pățania din meciul Irina Begu - Ekaterina Alexandrova, în exclusivitate pentru SPORT.RO

Ce a făcut Irina Begu, în meciul cu Ekaterina Alexandrova

La scorul de 0-2 în setul decisiv, jucătoarea din țara noastră a încetat să-și ținâ în frâu emoțiile și a aruncat în pământ cu o rachetă, care a sărit, aterizând în tribunele terenului 13. Din primele informații, spectatorul lovit a fost un copil, care a început să plângă, imediat după impact. 

Arbitrul de scaun a suspendat partida, luând în calcul descalificarea româncei, dar intervenția supervizorului l-a asigurat că poate să continue derularea meciului, în condițiile în care fanul lovit nu a fost vătămat serios. Begu a fost însă avertizată, pentru comportament nesportiv. 

Modifică setările cookies