Darren Cahill Gabriela Ruse Roland Garros 2023 Tenis WTA Romania Tenis

Ce planuri are Darren Cahill cu Gabriela Ruse, după colaborarea de la Roland Garros

Gabriela Ruse ia în calcul angajarea lui Darren Cahill, după încheierea turneului de la Wimbledon. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 08 Iunie 2023, 18:42
Data actualizarii: Joi 08 Iunie 2023, 18:51

Gabriela Ruse (25 de ani, 33 WTA) apreciază la fostul antrenor al Simonei Halep faptul că preferă să lucreze asupra punctelor forte și să dedice mai puțin timp minimizării defectelor unui jucător. 

Viziunea antrenorului australian a fost pe placul sportivei din București, pe durata turneului de la Roland Garros, în care tehnicianul de la antipozi i-a oferit sfaturi româncei. 

Gabriela Ruse vrea să progreseze la fileu, alături de antrenorul străin pe care vrea să îl angajeze

„Mă focusez pe ceea ce am bun: agresivitatea, instinctul meu, care este foarte bun. Chiar unul dintre cele mai mari atuuri ale mele. Dorința, pozitivitatea, stilul ofensiv, de atac,” dezvăluie Gabriela Ruse principalele caracteristici văzute de Darren Cahill în jocul său. 

„Lucrurile de îmbunătățit ar fi finalizarea punctelor, fizicul în teren, nu ca rezistență sau forță,” a punctat Gabriela Ruse. 

Ruse: „Din spatele terenului, poate sunt una dintre cele mai solide jucătoare din circuit.”

„Intenționez să evoluez tactic în așa fel încât să speculez și să profit de mingiile mai puțin lungi ale adversarei ca să închid punctele din interiorul terenului.

Despre asta este vorba pentru că din spatele terenului poate sunt una dintre cele mai solide și la simplu și la dublu din circuit!

Nu izbutesc să închid însă punctele la fileu. Asta va fi următoarea mea încercare chiar dacă voi pierde meciuri, o să mă vedeți mult la fileu!”, a completat Gabriela Ruse, potrivit ProSport, menționând care sunt planurile viitoare de perfecționare a jocului său. 

Chestionată dacă îi va da o șansă lui Darren Cahill, în vederea începerii unei colaborări, Gabriela Ruse a precizat următoarele:

„Cred că trebuie să încerc. Încercarea moarte n-are! Cu antrenorii din România am lucrat, știu ce vor, cunosc ce își doresc. Vreau să schimb ceva. Să dau șansa unei alte mentalități, altor strategii. O să văd ce o să iasă.

Momentan nu am planuri de finalizat ca angajament, nu știu exact ce o să fac. Știu doar că o să mă antrenez,” punctează Ruse, care se gândește la angajarea unui antrenor străin, după încheierea turneului de la Wimbledon. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!