Tenis

Ce au spus Roger Federer si Serena Williams dupa eliminarea Simonei Halep de la Wimbledon: "Nu mai conteaza cine e pe locul 1, 2, 3 sau 4"

O singura favorita din top 10 mondial a mai ramas in competitie la Wimbledon.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Iulie 2018, 15:10
Data actualizarii: Duminica 08 Iulie 2018, 15:27

Competitia feminina de la Wimbledon este una a surprizelor majore, dupa prima saptamana numai doua jucatoare din Top 10 WTA aflandu-se inca in competitie, acestea fiind Karolina Pliskova si Angelique Kerber.

Roger Federer si Serena Williams au incercat sa explice marile surprize de pe tabloul feminin de la Wimbledon. Favoritul numarul 1 in competitia masculina de la Wimbledon este de parere ca rezultatele din aceasta saptamana arata ca circuitul feminin este foarte echilibrat si ca oricine din Top 50 WTA poate castiga in fata sportivelor din fruntea ierarhiei mondiale.

"Cred ca s-a intamplat sa avem aceste rezultate. Ce se intampla cu principalele favorite arata ca circuitul este destul de echilibrat si ca nu conteaza cine e pe locul 1, 2, 3 sau 4. Chiar si cele din Top 10 sau 20 au valori apropiate si poate ca nici cele din Top 30 sau 50 nu sunt atat de slabe intr-o zi buna pentru ele. Totusi, de-a lungul anilor cele mai bune raman in top pentru ca altfel nu am avea acest clasament", a spus Federer pentru Guardian.

Serena a venit si ea cu diferite completari la discursul jucatorului din Tara Cantoanelor. "Multe dintre jucatoarele de top pierd, insa pierd cu adversare care joaca uimitor. Daca pot spune ceva, asta imi arata ca nu le pot subestima pe fete in niciun moment. Intra pe teren si dau totul in meci", a explicat Williams.

Dupa prima saptamana de la Wimbledon, 25 dintre cele 32 de favorite de la tragerea la sorti au fost eliminate. Lucrurile nu sunt roz nici pe tabloul masculin, acolo unde 22 de capi de serie au fost de asemenea eliminati din prima saptamana.

Modifică setările cookies