GALERIE FOTO Ce a răspuns Alcaraz când a fost întrebat dacă poate să îl depășească pe Djokovic, în istoria tenisului

Carlos Alcaraz novak Djokovic Roland Garros 2024 Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 09:24
Data actualizarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 09:31

Carlos Alcaraz știe unde are de progresat dacă vrea să urmărească recordurile istorice stabilite de Rafael Nadal și Novak Djokovic. 

Carlos Alcaraz a devenit triplu campion de Grand Slam, la doar 21 de ani, iar cele trei trofee majore cucerite au venit pe suprafețe rapide: hard, iarbă și zgură, în această ordine.

Întrebat de Marca de ce anume are nevoie pentru a se duce pe urmele „Marilor 3” - Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer -, Carlos Alcaraz a răspuns cu claritate, afirmând că puterea mintală este cea care face diferența, pe termen lung. 

Carlos Alcaraz crede că diferența se face prin abordarea psihologică

După Roland Garros 2024, Alcaraz se află la 17 titluri de mare șlem distanță de egalarea lui Roger Federer, 19 îl separă de Rafael Nadal și 21, de Novak Djokovic.

„Capul! Să fii în fruntea clasamentului timp de 16 sau 17 ani, să lupți pentru marile titluri an de an, să te confrunți cu presiunea zi de zi, cu accidentările, dar să reuşeşti să gestionezi totul e ceva ieșit din comun.

A avea acea continuitate an de an este ceva ce puțini reuşesc. Forța mentală și capul sunt ceea ce contează cel mai mult în dezbaterea privind cel mai bun jucător din toate timpurile,” a declarat noul campion al turneului de la Roland Garros. 

Alcaraz, trei titluri de mare șlem la 21 de ani, cucerite pe suprafețe diferite

Pus să se compare cu Federer, Nadal și Djokovic la 21 de ani, Alcaraz a preferat să nu răspundă concret, spunând că nu își poate face o idee prea clară în această privință. 

„Nu am cum să ştiu foarte clar ce puteau ei face la 21 de ani pentru că eram foarte mic. Am văzut videoclipuri cu ei, dar e foarte greu să fac o comparaţie, pentru că nu ai cum să îţi faci o idee completă despre jocul lor atât de uşor,” a completat Alcaraz, în interviul acordat publicației Marca


Simona Halep, interviu pentru Știrile PRO TV: „Vreau ca tenisul să rămână o prioritate”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!