GALERIE FOTO Camila Giorgi riscă între 3 luni și 2 ani de închisoare! Medicul a admis că jucătoarea i-a cerut certificat verde fals

Camila Giorgi certificate false Tenis WTA vaccin anti-covid Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Ianuarie 2023, 16:00
Data actualizarii: Vineri 06 Ianuarie 2023, 16:05

Medicul Daniela Grillone Tecioiu a oferit informații noi în cazul Camilei Giorgi, acuzată că ar fi utilizat certificate false de vaccinare anti-COVID. 

Arestată în februarie 2022 pentru falsificarea a peste o sută de certificate de vaccinare anti-COVID, medicul Daniela Grillone Tecioiu a admis că printre persoanele implicate s-ar fi aflat membrii familiei Giorgi.

Jucătoarea de tenis, Camila Giorgi (31 de ani, 66 WTA) este cel mai important nume de pe lista persoanelor suspectate că ar fi cerut medicilor să li se falsifice certificate verzi care să ateste o pretinsă vaccinare anti-COVID. 

Camila Giorgi, anchetată pentru fals în acte

Daniela Grillone Tecioiu, alături de soțul său, Andrea Giacoppo și nefrologul Erich Goepel Volker au fost arestați, după care eliberați, până la judecarea cazului. În urma unui interogatoriu recent, informează Corriere del Veneto, Daniela Grillone Tecioiu ar fi admis că le-ar fi oferit membrilor familiei Giorgi fără a-i fi vaccinat vreodată. 

„Am oferit certificate verzi false întregii familii Giorgi,” a fost declarația mediclui în vârstă de 57 de ani. „Camila a venit să mă întrebe de posibilitatea obținerii unor atestate false,” a mai spus medicul Daniela Grillone Tecioiu, potrivit Gazzetta dello Sport

Corriere del Veneto anunță că jucătoarea italiană de tenis ar fi procedat la fel în cazul tuturor vaccinurilor, nu doar în situația vaccinării anti-COVID. 

Dacă italianca va fi găsită vinovată, WTA o poate acuza de fraudă

Conform legii în vigoare în Italia, falsul în acte suspectat în cazul jucătoarei de tenis Camila Giorgi ar putea fi pedepsită cu închisoarea, pe o perioadă de minim trei luni. Pedeapsa ar putea fi dublată de o excludere a sa din circuitul WTA. 

Până la soluționarea cazului investigat de Procuratura din Vicenza, Camila Giorgi o va întâlni pe Sorana Cîrstea într-un meci tare al primului tur de calificări din turneul WTA 500 de la Adelaide 2. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!