Tenis

Calmul imperturbabil al Emmei Răducanu: „În copilărie, eram încordată pe teren, iar părinților nu le-a plăcut deloc asta!”

Emma Răducanu a dezvăluit că părinții săi au jucat un rol decisiv în dezvoltarea puterii psihologice incredibile arătate la US Open. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Octombrie 2021, 09:25
Data actualizarii: Sambata 02 Octombrie 2021, 09:30

Emma Răducanu a impresionat nu doar prin tenisul său ofensiv la New York City în această toamnă, ci și prin antifragilitatea sa psihologică, arătată pe teren. 

Calmul imperturbabil al sportivei britanice cu origini românești a putut fi observat cu precădere în finala câștigată în fața Leylahei Fernandez, Emma Răducanu trecând peste clipe dificile atât în startul echilibrat al primului set, cât și în momentul delicat al finalului de meci, când a suferit o căzătură, dar nu s-a lăsat afectată de pățanie.

Într-un interviu oferit The Guardian, Emma Răducanu dezvăluie că părinții săi au ajutat-o să rămână calmă în situațiile complicate, învățând-o încă din fragedă copilărie să rămână liniștită, indiferent de evoluția circumstanțelor. 

Emma Răducanu s-ar putea duela cu Simona Halep la Indian Wells și Cluj-Napoca


”Când eram mai mică, simțeam că sunt destul de încordată și emoționată pe teren, iar aceste aspecte au fost destul de repede eliminate. Părinților mei nu le-a plăcut deloc asta la mine, așa că încă de la o vârstă fragedă m-au încurajat să am mentalitatea pe care o am acum și să rămân calmă mereu indiferent de situația în care mă aflu.

Acum sunt destul de rezistentă și când mă aflu într-un context nefavorabil în meci, cu multe întorsături de situație, știu că pot se îndrept totul și să nu las nimic să mă afecteze. Când comit o eroare încerc doar să recunosc ce s-a întâmplat și să nu repet greșeala. Asta e tot”, a declarat Emma Răducanu pentru The Guardian, notează Eurosport

Articole pe subiect
CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies