Roger Federer retragere Roger Federer Roland Garros Tenis ATP Turneul de la Roland Garros Tenis

„A fost de rahat!” Roger Federer, total nemulțumit de ultimul meci al carierei jucat la Roland Garros: de ce a declarat asta

Roger Federer are un regret enorm cu privire la ultima partidă jucată în turneul de la Roland Garros. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 11:00
Data actualizarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 11:04

Cu 81 de participări la turneele de mare șlem, Roger Federer (41 de ani) a privit cu regret în urmă, înspre ultima partidă jucată la Roland Garros.

Tenismenul elvețian s-a declarat nemulțumit de circumstanțele pandemice în care a jucat ultimul meci pe Arena Philippe-Chatrier, neavând parte de susținerea spectatorilor. 

Roger Federer a câștigat Roland Garros-ul o singură dată, în 2009

„Ultimul meu meci de la Roland Garros nu a fost așa cum mi-aș fi dorit. Nu era nimeni pe stadion. Știam că ar putea fi ultimul meu meci la Paris și am sperat să nu fie noaptea. 

Din păcate, a trebuit să trecem prin asta și am jucat în sesiunea de seară. Pe de o parte, m-am bucurat să joc acest meci în aceste condiții, dar, pe de altă parte, fără fani, a fost de rahat,” a declarat Roger Federer pentru RMC Sport, notează Eurosport.

În ultima sa partidă la Roland Garros, Roger Federer a trecut cu 7-6 (5) , 6-7 (3), 7-6 (4), 7-5 de germanul Dominik Koepfer (28 de ani, 167 ATP).

În faza optimilor de finală ale Roland Garros 2021, Roger Federer s-a retras, din motive medicale, nemaireușind să dispute confruntarea cu Matteo Berrettini. 

Modifică setările cookies