Tricoul in memoria Papei Ioan Paul al II-lea, arunca in aer campionatul Scotiei!

Autor: Sport.ro
Marti 29 Aprilie 2008, 19:39
PROBLEME DUPA CELTIC 3-2 RANGERS

Tricoul in memoria Papei Ioan Paul al II-lea purtat de Artur Boruc, portarul polonez al lui Celtic, la finalul meciului de duminica, in fata celor de al Rangers, a suscitat polemici in Scotia. Potrivit BBC, Federatia Scotiana de Fotbal (SFA) asteapta raportul arbitrului acestui meci, castigat de Celtic cu scorul de 3-2, pentru a decide daca va deschide sau nu o ancheta in acest caz.
Foarte popular in randul fanilor lui Celtic, Boruc, care si-a afisat deseori credinta sa catolica, a aparut dupa meci cu un tricou pe care era imprimata fotografia predecesorului Papei Benedict al XVI-lea, cu inscriptia "God bless the Pope".

In trecut, meciurile dintre suporterii celor doua cluburi s-au desfasurat intr-o atmosfera incinsa, cu insulte violente, deseori cu conotatii confesionale. In ciuda eforturilor celor doua grupari de a pune capat acestei rivalitati, in parte incununate de succes, suporterii cei mai duri de la Rangers continua sa intoneze cantece insultatoare la adresa catolicilor si a papei. Boruc a fost avertizat de politie la incepututl anului pentru un gest considerat provocator facut in directia fanilor lui Rangers, in timpul unui meci intre cele doua echipe.
Intrebat despre tricoul jucatorului sau, antrenorul formatiei Celtic, Gordon Strachan, l-a aparat pe Boruc: "Ca sa fiu sincer, n-a fost un baiat rau (n.r. Papa Ioan Paul al II-lea). Daca pe tricou ar fi scris "God bless Myra Hindley", atunci ar fi putut fi o problema".
Hindley este un celebru criminal britanic, condamnat la inchisoare pe viata pentru ca a violat, torturat si asasinat patru copii la mijlocul anilor '60.

Al doilea vârf al pandemiei de COVID-19, în România. Cum a evoluat numărul îmbolnăvirilor și cel al deceselor
BRAT