Noua Dacia se vrea o masina de oras cu aspect de SUV!

Autor: Sport.ro
Vineri 22 Februarie 2008, 15:20
VEZI NOI POZE CU DACIA SUV!

Afirmatia oficiala ca viitorul SUV Dacia ar putea fi dezvoltat pe aceeasi platforma Logan face viabila si ipoteza ca acest crossover ar putea fi derivat din Sandero.
In clasa mica exista deja un curent al masinilor cu look de crossover (de exemplu VW CrossPolo sau Citroen C3 XTR), dar exista si mini-SUV-uri, de genul
Fiat Sedici / Suzuki SX4, care utilizeaza platforma tehnica de clasa mica.

Luand aceste exemple, Dacia ar putea realiza un mini-SUV de oras, bazat pe modelul Logan hatchback (tizul lui Renault Sandero), automobil ale carui costuri de productie ar fi destul de reduse, chiar daca ar beneficia de tractiune 4x4 simplista. Avand in vedere ca. recent, oficialii au declarat ca Dacia hatchback nu va fi mai ieftin decat Logan Sedan, este de asteptat ca o versiune in stil SUV a siamezului lui Renault Sandero sa fie mai scumpa cu 1.500-2.000 euro pentru varianta cu tractiune fata, respectiv cu 2.000-3.500 euro pentru varianta 4x4.

Ca rezultat, mini-SUV-ul Dacia bazat pe Sandero ar putea avea preturi de pornire de cel putin 9.000 euro, daca luam in calcul varianta cu tractiune fata, cu motor de 1,6 litri si 90 CP, in timp ce motorizarea 1,5 dCi de 85 CP, combinata cu tractiunea integrala, ar depasi 13.000 euro.

Click pe Promotor pentru articolul complet!

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Orban, despre evoluția epidemiei de COVID-19 din România: Pare că am oprit creșterea numărului de cazuri
BRAT