Cel mai bun actor intr-un rol principal: Cristiano Ronaldo! Vezi Oscarurile din sport pe 2010:

Ana Ivanovici Cristiano Ronaldo Josep Guardiola Marca oscar Show
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Martie 2010, 13:09
Data actualizarii: Marti 09 Martie 2010, 13:12

Cristiano Ronaldo, antrenorul Josep Guardiola si Ana Ivanovici se numara printre castigatorii pentru premiile Oscar din sport, desemnati in urma unui sondaj de opinie realizat de cotidianul Marca.

Jurnalul spaniol si-a invitat cititorii sa aleaga castigatorii din mai multe nominalizari:

Cel mai bun film a fost ales "Invictus" - bazat pe parcursul nationalei Spaniei, cu 42,9% din voturi, reusind sa depaseasca "Infidelul" - in rolurile principale John Terry si Wayne Bridge (34,9%). Au mai fost nominalizate "Porkys" - despre relatiile sexuale ale lui Max Mosley; "Ia banii si fugi" - despre revenirea lui Schumacher si "Marea Mahmureala" - cu Joan Laporta.

Cel mai bun actor in rol principal a fost desemnat Cristiano Ronaldo ("Gladiatorul"), cu 28.2%, urmat de Thierry Henry ("Atraco a las tres"), cu 27.6%. Au mai fost nominalizati: Lance Armstrong ("Interviu cu un vampir"), Gilbert Arenas ("American Gangster") si Ricky Rubio (Million Dollar Baby").

Cea mai buna actrita in rol principal Ana Ivanovici ("Precious"), cu 28.4%, urmata de Caster Semenya ("Baietii nu plang niciodata"), cu 24.7%. Nominalizari au mai primit Flavia Penetta ("Totul despre sex"), Elena Isinbaieva ("Lupta cu inaltimile") si Laure Manaudou ("Sex, minciuni si casete video").

Cel mai bun regizor a fost desemnat Josep Guardiola ("666"), cu 42.5%, urmat de Vicente del Bosque ("Pacificatorul"), 21.2%, intr-o categorie la care au mai fost nominalizati Manolo Jimenez ("Singur acasa"), Manuel Pellegrini ("A serious man") si Jose Mourinho ("Sergentul Highway").

Cel mai bun scenariu original l-a castigat arbitrul Alfonso Perez Burrull ("Unul nu vede, celalalt nu aude"), cu 36.7%, la distanta mare de Fernando Alonso ("Furios si iute"), 23.4%. Marion Jones si Tim Montgomery ("Suspecti de serviciu"), Lionel Messi ("Prinde-ma! Daca poti!") si Michael Phelps ("Smoke") au fost ceilalti nominalizati.

Cel mai bun film strain a revenit peliculei "Celula 211" cu Ramon Calderon, Nanin si Luis Barcenas; cu 27.8%, urmat de "Fii infidel cu oricine" cu Tiger Woods (24.2%). "Intoarcerea" despre revenirea lui Florentino Perez; "Tatal miresei" cu Maradona si Sergio Aguero si "Grasii" cu Ronaldo si Ronaldinho au fost celelalte trei filme nominalizate.

Cel mai bun film de animatie a revenit lui Paul Gasol (Stapanul inelelor) - 40.1%, urmat de "Monstruos S.A." cu Carlos Tevez si Franck Ribery (35%); Frumoasa si bestia" cu Maria Sarapova si Serena Williams; "Mica sirena" cu Gemma Mengual si "Shrek" cu Shaquille 0'Neal s-au mai numarat printre nominalizari.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!