Audi RS5 - ce motorizare va avea?

Autor: Sport.ro
Joi 14 Februarie 2008, 15:35
NOUL RS5 SE VA BATE CU M3, SAU CU M6?

Coupe-ul Audi RS5 se pregateste sa intre in ringul supersport. insa nici pana acum nu a fost confirmata motorizarea pe care o vom regasi sub capota bestiei.

Deocamdata, cea mai puternica versiune a coupe-ului Audi A5 este motorizata de un V8 FSI de 354 CP, purtand apelativul Audi S5. Ceea ce nu este deloc suficient pentru a contracara armele BMW M3 sau Mercedes C63 AMG, cu V8-uri de peste 400 CP.

Teoretic, motorizarea de pe Audi R8 si actualul RS4 (V8-ul aspirat cu 420 CP) ar trebui sa fie suficienta, pentru Audi RS5 urmand a i se grefa doua turbocompresoare, conform celor de la CAR Magazine. Insa este aceasta solutie una viabila?

Intrebare justificata, deoarece Audi vrea sa pozitioneze RS5 nu ca varianta coupe supersport a berlinei A4, ci o treapta mai sus, mai aproape de Audi A6. Ceea ce ar insemna ca Audi RS5 sa devina un concurent pentru BMW M6, care beneficiaza de un V10 de 507 CP. Iar Audi are "ac de cojoc" prin noul V10 de sub capota lui RS6, care dezvolta 580 CP - motor care ar putea sa mai piarda din putere, pana la o valoare decenta, in jurul a 500 CP, ceea ce ar lovi din plin si in M3, dar si in M6.

Probabil doar la Geneva cei de la Audi vor face oficiale datele concrete privind nou Audi RS5.

Vezi mai multe pe www.promotor.ro


Noile măsuri impuse de Armată la Spitalul din Suceava. Doctorii demisionari, convinși să se întoarcă
BRAT