Peste 50 de echipe inscrise la balul mascat al masinilor de la Cluj! Red Bull Soapbox, sambata, la Sport.ro! VIDEO

Pe locuri, fiti gata, start! Dupa ce a facut inconjurul lumii, din Belgia, pana in Australia, din Africa de Sud pana in Jamaica, inca din anul 2000, cea de a doua editie a Red Bull Soapbox Race din Romania, se opreste sambata, 3 Septembrie, incepand cu ora 11.00, in Parcul Colina din Cluj Napoca (langa Polus Center).

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Septembrie 2016, 12:19
Data actualizarii: Vineri 02 Septembrie 2016, 12:51

Red Bull Soapbox Race este o lume plina de vitezomani si pasionati de chestii puse pe roti, in general, oameni care-si pun imaginatia la treaba, rescriind toate regulile raliurilor urbane ne vor testa limitele…la distractie.

Pentru ca suntem un popor cunoscut pentru creativitatea debordanta, nici ai nostri nu s-au lasat mai prejos si se vor prezenta in fata publicului cu masinarii care mai de care mai trasnite. Cele 50 de echipe participante vin din mai multe orase, pe langa Cluj-Napoca, orasul gazda, vom mai avea la start indrazneti din Bucuresti, Sibiu, Ploiesti, Iasi, Brasov, Zalau, Hunedoara, Targu Mures, Bistrita, Hateg, Suceava, Tecuci.

Red Bull Soapbox Race este un bal mascat al curselor auto, spun unii, un Halloween pe roti, conform altora. Noi spunem ca este un Grand Prix unde soferii amatori se urca la volanul unor vehicule artizanale, care functioneaza pe baza de curaj, gravitatie si un pic de… Red Bull. De fapt, cele mai importante unelte din cutia lor sunt creativitatea si bucuria competitiei. si bineinteles, setea de viteza. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare si pentru soferii experimentati, si pentru amatorii care sunt in stare sa deseneze si sa construiasca niste grozavenii cu roti si sa concureze contratimp intr-o cursa la vale, caci acolo e finisul.

Acest eveniment este in primul si in ultimul rand, o cursa. Asadar, cea mai rapida masina care trece finisul sigur va fi privita cu ochi buni. (De retinut ca trebuie sa si fie cineva in masina cand trece finisul.) Totusi, cine termina primul, nu inseamna ca o sa castige automat (sau manual). Viteza e plictisitoare daca n-are un pic de personalitate. De fapt, daca nu are MULTa personalitate! Echipele sunt jurizate dupa trei criterii: design si executie in constructie, creativitate si spectacol si viteza. Asa ca pilotii trebuie sa ne uimeasca cu prezenta lor scenica, sa ne impresioneze cu prototipul lor de soapbox si, bineinteles, sa ne dea pe spate cu show-ul lor.

Vehiculele sunt puse in miscare de membrii echipelor participante, prin impingere, si trebuie sa parcurga tot traseul la vale. Impingerea vehiculului este permisa doar in zona de lansare. Depasirea liniei de start de catre participanti in timp ce imprima un elan vehiculului duce la eliminarea automata a echipei din competitie. Prestatia in Concurs a fiecarei echipe consta in executarea unei prezentari a echipei si a masinii de concurs cu durata de 1 minut si lansarea vehiculului de pe rampa.

Modifică setările cookies