Belu si Bitang au vorbit despre retragerea de la nationala de gimnastica! Vezi ce au anuntat in fata presei:

Din 4 in 4 ani, o mana de oameni bucura o tara intreaga! Ei sunt eroii de la Londra! Vezi aici TOT ce fac la Jocurile Olimpice!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 August 2012, 14:51
Data actualizarii: Miercuri 08 August 2012, 16:54

UPDATE! Octavian Bellu: "Vor mai fi multe discutii dupa aceste jocuri Olimpice. Ma bucur ca per total, delegatia Romaniei a realizat atat cat a putut intr-o conjunctura destul de dificil de explicat dar pe care multi o cunosc. S-a spus despre cele doua fete ca sunt expirate. Ma bucur ca cele doua expirate ne-au adus medaliile de la individual si ca au demonstrat ce valoare au", a declarat cel mai titrat antrenor din gimnastica.

Apoi a acceptat sa vorbeasca despre posibila plecare a sa de la lot.

"Nu am spus nimanui sau nicaieri ca imi dau demisia sau ca plec in strainatate. Nu stiu de unde au plecat aceste lucruri. Sa lasam aceasta conferinta medaliatelor, ce se va intampla dupa intoarcerea acasa, ce strategie va gandi federatia pentru viitor, s-ar putea sa fie implicate niste persone, altele nu.

Cea mai mare problema o reprezinta colectivul de gimnaste, nu cel de al staffului tehnic. Au intrebat-o pe Sandra daca se gandeste la Rio. Ea se gandeste, dar din ce postura va ajunge acolo e alta problema. Sa lasam lucrurile sa se desfasoare normal. Nu stiu de unde a aparut cu plecatul in strainatate. Cand se termina contractul poti sa alegi ce vrei, esti liber sa alegi. Dar se poate propune sa facem parte din proiectul de viitor al echipei de gimnastica, vom vedea acasa. Acum nu se pune problema sa discutam.

Multi antrenori de la alte sporturi si-au dat demisia, sau au anuntat ca nu mai fac parte din proiectele de viitor. Haide sa ne axam pe niste lucruri pe care putem sa le rezolvam aici ca si raspuns. Va conta foarte mult implicarea celui care face proiectul de viitor. Ma intereseaza ce se va intampla cu fenomenul in care sunt de atatia ani, dar pot sa ma implic si in alt mod decat o fac acum.", a declarat Belu.

Si Mariana Bitang neaga orice decizie in acest sens. Dar e posibil la revenirea in tara, in functie de proiectul federatiei si Comitetului Olimpic. "Eu cred ca toata aceasta tevatura a pornit de la faptul ca intelegerea cu federatia a fost pana la JO. Este un final de contract. Este clar ca discutia cu federatia a fost pana la Jocurile Olimpice, dar asta nu inseamna ca plecam de la lot, ne dam demisia si abandonam totul. Sunt doar concluziile altora. Noi nu am declarat nimic nimanui despre plecarea noastra. N-am stat de vorba cu nimeni inainte de Jocuri despre viitor, nu a stat nimeni de asa ceva! Nu e momentul, nu am discutat!", a spus si Mariana Bitang. 
 

Presedintele Stoica a declarat inainte de conferinta ca nu stie despre ce vor face in viitor antrenorii lotului.
"Nu pot comenta direct, pentru ca nu am informatii directe si eu nu discut pe zvonuri. Am vazut si eu ce se scrie pe acasa, dar acum nu e momentul de astfel de comentarii din partea noastra. Obiectivul lotului feminin de gimnastica a fost de castigare a 1-2 medalii, s-au castigat trei, deci din partea noastra este indeplinit si depasit. Sigur ca se putea mai mult, ne doream cu totii, dar asta este. Vom face si o analiza a parcursului de la jocurile olimpice si vom vedea ce s-a intamplat. Dar, toate acestea acasa, nu aici la Londra, la nervi", a spus Stoica.

Gimnastica a adus trei medalii Romaniei, una de aur prin Sandra Izbasa la sarituri, una de argint prin Catalina Ponor la sol si una de bronz in concursul pe echipe.

Modifică setările cookies