Jocurile Olimpice JO 2012

Scandal MONSTRUOS la Jocurile Olimpice dupa o gafa incredibila! Au refuzat sa joace dupa ce au fost umilite! Momentul nemaivazut pe terenul de fotbal:

Chiar daca Jocurile Olimpice incep oficial maine, au avut loc primele meciuri la fotbal feminin. Si primul scandal

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Iulie 2012, 09:09
Data actualizarii: Joi 26 Iulie 2012, 09:08

Selectionerul echipei Coreei de Nord Sin Ui-gun a calificat drept o "mare problema" prezentarea jucatoarelor sale cu un steag al Coreei de Sud, o eroare care a cauzat o intarziere de o ora a meciului de fotbal feminin impotriva Columbiei din cadrul JO, miercuri, la Glasgow, relateaza AFP.

"Eroarea cu privire la steag a fost o mare problema, asa cum stiti", a declarat Sin Ui-gun dupa succesul echipei sale in meciul cu Columbia (2-0), intr-o conferinta de presa, sustinuta cu ajutorul unui traducator.

"Eram furiosi pentru ca jucatoarele noastre au fost prezentate ca si cum erau din Coreea de Sud, un lucru care afecteaza mult, asa cum stiti, cu siguranta", a raspuns tehnicianul nord-coreean cand a fost intrebat daca jucatoarele sale au fost furioase.

"Echipa noastra nu avea sa joace fara ca aceasta problema sa fie corectata. Corectarea a avut loc, iar noi am decis sa jucam", a spus el, adaugand ca LOCOG si FIFA si-au cerut scuze si au remediat situatia, chiar daca acest lucru a necesitat timp.

"Victoria nu poate sterge (aceasta problema), este vorba despre altceva. Speram ca acest lucru sa nu se repete", a continuat Sin Ui-gun.

intrebat despre posibilitatea unui act premeditat, tehnicianul a raspuns ca "aceasta este intrebarea pe care vream sa o adresez FIFA si LOCOG".

Sin Ui-gun a sugerat, de asemenea, ca echipa sa nu ar fi jucat meciul daca problema nu ar fi fost rezolvata. "Daca aceasta problema nu ar fi fost rezolvata, nu ar fi avut sens sa jucam", a subliniat el.

In timpul prezentarii echipelor pe ecranul urias de pe stadionul Hampden Park, numele si imaginile jucatoarelor nord-coreene au aparut alaturi de un steag al Coreei de Sud.

Comitetul de Organizare (LOCOG), autorul acestei erori, si-a prezentat scuze prin intermediul unui comunicat.
Coreea de Nord si Coreea de Sud intretin relatii foarte tensionate inca de la Razboiul din Coreea (1950-1953).

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!