VIDEO: Un Bugatti 22, scos de pe fundul unui lac dupa 73 de ani! Citeste o super poveste!

Autor: Sport.ro
Luni 11 Ianuarie 2010, 17:55

Incredibil. Un Bugatti 22 de colectie a fost scos de pe fundul unui lac dupa 73 de ani. Motorul care s-a pastrat intr-o stare perfecta se va licita incepand de la 80.000 de euro.

Masina a fost aruncata in lac de un oficial elvetian in 1936, pentru ca proprietarul o abandonase. La acea vreme, taxele care trebuiau platite erau mai mari decat valoarea masinii.

Automobilul de epoca a fost construit in 1925 si a facut ultimul drum in Italia. Si-a gasit sfarsitul aproape de granita cu Elvetia, pe fundul lacului Maggiore. Povestea a devenit in timp un mit. Localnicii din Ascona au creat un mit in jurul acestei povesti, iar dupa 30 de ani, scafandrii au facut o decoperire incredibila. Masina era intr-o stare impecabila, la fundul lacului adanc de 50 de metri.

De atunci, masina a fost vizitata mereu de membrii unui club de scafandri, care anul trecut s-au decis sa o scoata la suprafata. Aproape 20% din piese pot fi salvate, iar cativa colectionari si reprezentanti ai unor muzee si-au exprimat dorinta de a le achizitiona.

“Faceam rost de piese din masini abandonate in garaje, dar niciodata nu am crezut ca o sa pot salva piese dintr-o masina care a stat pe fundul unui lac mai bine de 70 de ani”, a spus James Knight, presedintele fundatiei care a primit masina.

Fundatia va scoate la licitatie automobilul de epoca pe 23 ianuarie, in Franta.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Decretul privind desemnarea lui Florin Cîţu ca premier, publicat în Monitorul Oficial
BRAT