VIDEO: Debut cu dreptul pentru Sabau: Timisoara 4-0 Debrecen! Vezi golurile:

Autor: Sport.ro
Miercuri 08 Iulie 2009, 15:23

Sabau a pornit cu dreptul la Timisoara. La primul sau meci, Timisoara a invins cu 4-0 pe campioana Ungariei, VSC Debrecen. Claudiu Ionescu sustine ca s-a acomodat cu rigorile noii sale echipe si spera sa evbolueze cat mai mult in tricoul violet.

"Sunt alte pretentii aici, stiu ca trebuie sa invingem meci de meci. Se doreste titlul, Cupa si accederea in Champions League. Suntem un grup unit si fiecare stie ce are de facut. M-am imprietenit cu toti foarte bine. Stau cu Alex Curtean in camera si ne intelegem foarte bine.

Pe plan personal imi doresc sa joc cat mai mult. Cu Sabau nu am apucat sa discut foarte multe. Acum a fost alaturi de noi.

Eu de exemplu nu sunt deloc multumit de cum am evoluat in primul meci. Sincer va spun, sunt constient ca am gresit foarte multe pase pentru ca vin dupa o perioada foarte dificila. Daca ma pregatesc insa cat mai bine voi putea sa dau totul pentru noua mea echipa", a declarat Claudiu Ionescu.

"La noi, la fundasi, s-a lucrat foarte mult pe pozitionarea in teren si s-a lucrat foarte mult pe fazele defensive, in functie de anumite situatii de joc. S-a lucrat foarte mult si pe faza fizica, iar cerintele noului antrenor sunt clare si fiecare jucator va sti exact ce are de facut in teren.

Suntem bucurosi ca meciul a trecut cu bine, fara incidente majore, iar de acum vor urma jocurile de pregatire in care va trebui sa ne legam anumite relatii de joc. Noi ne cunoastem bine, pentru ca jucam de ceva timp impreuna, dar mai sunt cateva lucruri de pus la punct. In plus a venit si un antrenor nou care are alte cerinte. Jucatorii noi s-au integrat bine si speram sa ne ajute in acest campionat. Imi pare rau pentru Mansour.

Am auzit ca s-a jucat mai dur acest meci si e pacat ca in penultima zi de cantonament sa se accidenteze asa. Cine stie cat va sta pe margine. Am vorbit cu el si mi-a spus ca are dureri mari la genunchi", spune Srdjan Luchin.

Mansour s-a rupt!

Prima repriza a fost marcata de accidentarea lui Mansour, care s-a lovit la genunchi in urma unui duel la centrul terenului si a fost transportat de urgenta la spital. Mansour ar putea rata cel de-al doilea cantonament, insa despre starea senegalezului vom sti mai multe dupa efectuarea RMN-ului. Jucatorii maghiari au jucat foarte dur in primna parte a jocului, in urma careia Maxim si Dudas au avut probleme la coapsa. Dupa accidentarea lui Mansour, Sabau l-a rugat pe ofiterul de presa Levente Balint sa le transmita maghiarilor sa o lase mai moale. "Spune-le ca am venit sa jucam fotbal, nu sa ne omoram”, a spus Sabau.

Echipa folosita de antrenorul Ioan Ovidiu Sabau a fost formata din: Taborda - Dudas, Jitaru, Scutaru, Maxim - Popa, Abiodun, Ionescu, Chitu - Mansour, Amuneke.

In minutul 32, atacantul Gueye Mansour a fost nevoit sa paraseasca terenul, din cauza unei accidentari la genunchi, iar in locul sau a intrat Winston Parks.

In minutul 60, Ioan Ovidiu Sabau a schimbat toata echipa, introducandu-i pe Coblis, Bonfim, Mera, Nibombe, Latovlevici, Stancu, Borbely, Vrsici, Curtean si Magera.
Golurile echipei banatene au fost marcate de Eder Bonfim '65, Lukas Magera '73, '89 si Dare Nibombe '83.

FC Timisoara si Debrecen VSC vor mai disputa o partida amicala tot in aceasta zi, de la ora 19.30.

sursa foto: poli.tm.ro

Milsami Orhei - FCSB se vede la PRO TV, joi, 18 iulie, de la 20:00!

Controversele din jurul noii șefe a CE. E considerată unul dintre cei mai incompetenți miniștri germani
BRAT