Mihai Covaliu COSR Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice

Veste uriașă pentru olimpicii României! Câți bani vor încasa medaliații români la Tokyo

Premii dublate pentru sportivii care au făcut performanță la Jocurile Olimpice!

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 August 2021, 21:45
Data actualizarii: Marti 10 August 2021, 21:52

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat, marţi, la Aeroportul Henri Coandă, că ar fi bine dacă Executivul ar dubla premierile sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, aşa cum anunţase ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

Eduard Novak, anunţase, la TVR, că a pornit demersurile pentru dublarea premiilor sportivilor care au obţinut medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi pentru cei de la Jocurile Paralampice.

Conform actualei legislaţii, pentru o medalie de aur, sportivii primesc un premiu de 70.000 de euro din partea statului român, care ar urma să crească la 140.000 de euro.

„Ministrul Novak a anunțat că a propus ca premiile în bani pentru locurile 1-6 să se dubleze. 140 de mii pentru aur de la stat, plus 50% de la club, adică maximum 210.000. Că dacă n-avem mulți”, a spus Mihai Covaliu la întoarcerea în țară de la Olimpiadă.

Covaliu a precizat că este posibil ca sportivii medaliaţi să fie recompensaţi şi cu câte un autoturism: „În zilele următoare ne vom întâlni cu partenerii noştri, Toyota, şi vom pune lucrurile în ordine şi vom anunţa ceea ce se va întâmpla. Dar există o vorbă românească, 'după faptă, şi răsplată', şi cine a câştigat medalii trebuie să fie răsplătit”, a mai spus Covaliu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!