Jocurile Olimpice

JO 2020 | Luptătorul Alin Alexuc intră în recalificări la lupte greco-romane. De unde a venit "mâna de ajutor"

Jocurile Olimpice de la Tokyo / Lupte greco-romane 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 August 2021, 13:59
Data actualizarii: Duminica 01 August 2021, 15:02

UPDATE 14:45 Alin Alexuc-Ciurariu va evolua în recalificări la lupte greco-romane, la categoria 130 kg, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Cubanezul Lopez Nunez, care-l învinsese azi, a ajuns în finală, trecând în sferturi de iranianul Amin Mirzazadeh şi în semifinale de turcul Riza Kayaalp. Ca urmare a acestui succes al celui care l-a eliminat pe Alexuc, românul va evolua în recalificări. Potrivit CS Dinamo, Alin Alexuc va lupta luni în primul meci din recalificări cu Amin Mirzazadeh. Dacă îl va învinge pe iranian, Alexuc va lupta apoi pentru bronz cu Riza Kayaalp.

---------------------------------------

Alin Alexuc-Ciurariu, campion european în 2020, a fost învins (9-0) de triplul campion olimpic Mijain Lopez Nunez, duminică, în optimile de finală ale categoriei 130 kg, la greco-romane, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

- La ora 13:00 vom afla dacă Alexuc va mai rămâne în competiție. Dacă sportivul cubanez va ajunge în finală, Alexuc va merge în recalificări.

34 de medalii pentru luptele românești în istoria JO 

Alin Alexuc (31 ani) a avut ghinion la tragerea la sorţi, care i-a adus în faţa cel mai puternic adversar din concurs. Românul a ocupat locul 16, iar în 2016, la Rio, a ratat medalia de bronz, clasându-se pe cinci.

Mijain Lopez Nunez (38 ani) a cucerit ultimele trei titluri olimpice la categoria supergrea, iar în 2004 a ocupat locul 5 la Atena.

România participă cu cinci luptători la JO de la Tokyo, ceilalţi patru fiind la lupte libere, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg), medaliat cu bronz la JO de la Rio.

România a cucerit 34 de medalii la Jocurile Olimpice, 7 de aur, 8 de argint şi 19 de bronz, ultima fiind adusă de Saritov.

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies