MEGA scandal in handbal! Tadici, acuzat de o eleva ca a TERORIZAT-O ca sa isi prelungeasca contractul! Ce a pus-o sa faca:

Autor: Sport.ro
Duminica 03 Iulie 2011, 22:22

	MEGA scandal in handbal! Tadici, acuzat de o eleva ca a TERORIZAT-O ca sa isi prelungeasca contractul! Ce a pus-o sa faca:

Fosta golghetera Adriana Holhos a povestit in exclusivitate pentru MEDIAFAX cum a ajuns sa fie trimisa sa munceasca la birou ca secretara de catre Gheorghe Tadici, deoarece a refuzat sa-si prelungeasca intelegerea cu HC Zalau si cum acesta le spunea coechipierilor sa o "articuleze".

Se stie ca, in Romania, vanatorul e batut la fund cu nuiaua in prima lui iesire pe teren, iar sportivul nou venit intr-un colectiv este dezbracat si lovit cu prosopul ud, apoi pus pe soba incinsa, intr-o ceremonie intitulata... botez.

Ce nu se stie este ca aceste ritualuri din sport au creat "libertatea" unora sa recurga la acte de violenta, ajungandu-se la situatii infiorãtoare, gen jucator batut de coechiperi pentru o simpla greseala din meci sau pentru cine stie ce litigiu contractual. Putine cazuri au rasuflat de-a lungul timpului, deoarece aceste subiecte sunt in majoritate tabu, frica sau legea omertei impiedicandu-i pe cei implicati sa vorbeasca despre ele.

Fosta componenta a HC Zalau, Adriana Holhos, spune intr-un interviu ca a fost supusa de-a lungul anilor unor experiente traumatizante de catre antrenorul Gheorghe Tadici, prin diverse metode de denigrare, prin jigniri, prin instigarea echipei impotriva ei si altele.

Toate aceste metode de obstructionare din ultimul an de contract al fostei golghetere a echipei au culminat cu litigiul contractual, fiind trimisa la birou sa faca munca de secretara, in loc sa o lase sa joace. Iar cazul Adrianei Holhos nu este singular in sportul romanesc.

CV Adriana Holhos
- nascuta 17.07.1987
- in 2000-2001 bronz la campionatul national de junioare III
- in 2002-2003 bronz la campionatul national de junioare I
- in 2003-2004 golghetera turneului final national de junioare I
- a debutat in 2003 in liga nationala (la 16 ani) la Silcotub Zalau (ulterior HC), unde a ramas pana in 2011.
- a fost prezenta la loturile nationale de cadete, junioare, tineret si senioare B
- in editiile 2003-2004, 2004-2005 a devenit campioana a Romaniei cu Silcotub Zalau
- din 2003 pana in 2006 prezenta in cupele europene si in califcarile Ligii Campionilor (unde a avut o contributie destul de mare, desi avea doar 18 ani)
- editiile 2009, 2010 - participare in Cupa EHF
- 2009-2010 locul 2 in clasamentul golgheterelor campionatului national
- in ultimii ani golghetera echipei H.C. Zalau
- a absolvit facultatea FSEGA din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca, iar in prezent este in ultimul an la master.

"Tadici a incercat de nenumarate ori sa imi prelungeasca acordul, care trebuia sa imi expire in 30 iunie, dar eu nu am fost de acord. Am tot amanat, pentru ca stiam ca daca ii spun nu in fata, ma va lua in vizor si voi avea de-a face cu el pana la sfarsitul contractului. In 2008 am semnat ultimul meu contract cu HC Zalau cand clubul a devenit profesionist, practic a fost o reinnoire de contract, eu avand intelegerea pana in 2011. Mi s-a facut contract individul de munca. In contractul precedent din 2003, pe care l-am semnat cand eram inca minora, se stipula faptul ca daca sunt accidentata mai mult de 30 de zile, mi se prelungeste intelegerea automat cu numarul de zile de inactivitate. In cel nou nu apare aceasta stipulare.

Am avut o accidentare in noiembrie, m-a tinut doua luni in afara terenului si a profitat de lucrul acesta ca sa ma sanctioneze, insa m-a sanctionat conform articolelor din contractul vechi plus o diminuare salariala de 40 la suta. M-am consultat cu un avocat, am depus memoriu la federatie, in martie sau aprilie. Am depus acel memoriu, am avut infatisarea cu toti membrii de la federatie, dar si cu el. Inainte sa plecam la Bucuresti mi-a spus ca va sta in spatele meu in biroul federatiei si va rade la auzirea verdictului.

Nu numai ca nu a mai putut rade, deoarece am castigat litigiul, ci nu ii venea sa creada. Cei de la federatie au facut dreptate, e scris negru pe alb. Am primit o hartie cum ca sa ne rezolvam problemele pe cale amiabila in termen de 15 zile. Dupa ce am ajuns la Zalau, mi-a facut un preaviz cu desfacerea contractului de munca, a luat o decizie unilaterala, fara sa ma intrebe nimic si mi-a dat un preaviz. Am renuntat la preaviz, pentru ca ma punea sa merg patru ore la munca, la birou si sa fac munca de secretara, ma punea sa stau acolo. In fisa postului, munca mea nu era acolo, ci in sala.

Din momentul in care am ajuns in Zalau, dupa memoriul facut la Bucuresti, nu m-a mai lasat sa ma antrenez, ma trimitea in tribune sa ma incalzesc, ma trimitea in alta parte, separat de colegele mele. Am renuntat la preaviz, pentru ca doream sa imi gasesc o alta echipa si nu aveam posibilitatea sa ies din oras, daca trebuia sa merg zi de zi la serviciu. Asa am depus o plangere la Tribunalul din Zalau.

Am cerut plata salariului pana in iunie si daune morale, deoarece anul acesta nu m-a bagat in teren. A folosit aceasta accidentare pentru a motiva de ce nu ma baga, ca sunt nerefacuta. Eu de fapt m-am refacut in decurs de doua luni si dorinta mea era sa joc la potential maxim pana la sfarsitul contractului, sa-mi fac datoria fata de echipa.

In ultimii ani am fost golgetera echipei si el avea intentia sa scad in valoare, ca sa nu mai am posibilitatea sa merg la alte formatii si sa fiu fortata sa semnez in continuare cu Zalau. Mi s-a desfacut contractul de munca pe motiv de ca nu corespunde profesional. Pe 6 iunie am avut prima infãtisare", spune Holhos

CLICK AICI PENTRU TOATA MARTURIA INCREDIBILA A SPORTIVEI DE LA ZALAU!

ANIMAȚIE GRAFICĂ. O mamă și doi copii au murit în tragedia din Bacău. Veniseră din Anglia în vacanță acasă, în România
BRAT
Modifică setările cookies