Germania

Haaland a vorbit în premieră despre transfer: "Dortmund mă presează! Se va întâmpla acum"

Erling Haaland (21 de ani) a marcat o dublă în meciul de vineri cu Freiburg, scor 5-1, iar la finalul partidei a vorbit despre situația sa contractuală de la Borussia Dortmund.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Ianuarie 2022, 07:53
Data actualizarii: Sambata 15 Ianuarie 2022, 07:54

Deși Haaland mai are contract cu Dortmund până în 2024, o clauză de reziliere în valoare de 75 de milioane de euro va deveni activă din această vară, astfel că atacantul norvegian devine o țintă principală pentru marile cluburi ale Europei.

Erling Haaland: "Dortmund pune multă presiune pe mine. Se va întâmpla acum!"

La interviul de după meciul cu Freiburg, Haaland a recunoscut că oficialii Borussiei Dortmund îl presează să ia acum o decizie referitoare la viitorul său și nu la vară.

"În ultimele șase luni am ales să nu spun nimic din respect pentru Dortmund, dar clubul vrea să fac o decizie acum. Tot ce vreau eu să fac este să joc fotbal, dar mă presează în legătură cu viitorul meu, iar asta că trebuie să iau o decizie curând. Dortmund vrea să iau o decizie, iar asta înseamnă că lucrurile se vor întâmpla acum. Au început să pună multă presiune pe mine și trebuie să accept, așa că acum e momentul să începem aceste lucruri.

Suntem în mijlocul unei perioade dificile, cu multe meciuri. Am spus de la început că îmi doresc să mă concentrez asupra fotbalului pentru că așa reușesc să fiu la cel mai înalt nivel, dar acum nu pot face asta", a spus Haaland, pentru postul TV norvegian Viaplan.

Hans-Jachim Watzke, președintele Borussiei Dortmund, a reacționat după declarația lui Haaland și a recunoscut că i-a impus atacantului norvegian să ia o decizie cât mai rapid.

"Nu există nicio problemă cu Erling. El e o persoană spontană și poate spune asta, dar trebuie și să înțeleagă situația. Nu putem aștepta până la finalul lunii mai", a declarat și președintele Borussiei Dortmund, Hans-Jachim Watzke.

Publicația spaniolă As susține că următoarele ore vor fi decisive pentru viitorul lui Haaland: "Real Madrid este favorită pentru transferul lui Haaland, mai ales că aceasta este și dorința jucătorului. Haaland a primit recomandări de la prietenul și colegul Odegaard, iar relațiile dintre Real Madrid și Borussia sunt excelente, astfel că formația germană îi va acorda prioritate lui Real la negocieri", a scris sursa citată.

Haaland joacă de doi ani la Borussia Dortmund, după ce a fost transferat de la RB Salzburg, pentru 20 de milioane de euro. În 77 de meciuri pentru formația germană, atacantul a marcat 78 de goluri și a oferit 21 de pase decisive.

Modifică setările cookies