Fotbal extern

După Mbappe și Haaland, încă un star a fost refuzat de Barca! Putea fi adus cu 18 milioane, iar acum se cer 80 pentru el

Barcelona trece prin mari probleme financiare, având datorii de un miliard, însă caută să facă mutări importante pe piața transferurilor. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 17:42
Data actualizarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 17:43

Joan Laporta a rămas cu o 'moștenire' care este greu de gestionat din partea fostei conduceri, Josep Maria Bartomeu fiind cel care a dus clubul aproape de ruină. Fostul președinte a luat o serie de decizii care au dus-o pe Barcelona într-o situație aproape critică. 

Încă un super-transfer ratat de Barcelona

Bartomeu este cel care le-a oferit contracte financiare uriașe fotbaliștilor Barcelonei, fiind și cel care i-a adus pe Philippe Coutinho și Ousmane Dembele, cele mai scumpe transferuri din istoria clubului, ambele ratate. Niciunul dintre fotbaliștii aduși nu s-a ridicat la nivelul sumelor de transfer și au contribuit la situația critică în care Barca a ajuns. 

Pe lângă contractele imense, Bartomeu a devenit renumit și pentru transferurile de marcă pe care le-a refuzat la Barcelona. De la Kylian Mbappe și Erling Haaland, staruri pe care acum marile cluburi se bat și sunt dispuse să plătească sute de milioane de euro, la cel mai recent refuz. 

Fostul președinte al catalanilor l-a refuzat pe unul dintre cei mai doriți fotbaliști ai momentului, Dusan Vlahovic, informează El Nacional. Fotbalistul sârb avea 19 ani atunci, iar adaptarea sa la Fiorentina nu mergea deloc așa cum se aștepta, iar clubul era dispus să îl vândă. 

Dusan Vlahovic, oferit Barcelonei pentru doar 18 milioane de euro

Sursa citată informează că agentul jucătorului, Darko Ristic, văzând problemele pe care fotbalistul le avea în Italia, s-a întâlnit cu Eric Abidal atunci, pentru a-i propune transferul sârbului. 

Fiorentina cerea atunci 18 milioane de euro în schimbul său, iar departamentului sportiv de pe Camp Nou mutarea i s-a părut a fi fiabilă, mai ales în contextul în care era decisă plecarea lui Luis Suarez. Totul a picat în momentul în care i-a fost propus lui Bartomeu, care nu a fost dispus să ofere 18 milioane de euro pentru 'un atacant necunoscut'. 

Fiorentina cere pe Vlahovic 80 de milioane de euro 

La doi ani de la momentul negocierilor, Dusan Vlahovic a ajuns în atenția marilor cluburi din Europa. Atacantul este unul dintre starurile din Serie A, iar Fiorentina ar fi dispusă să îl vândă. 

Barcelona ar fi interesată de el, mai ales ca alternativă în cazul în are transferul lui Haaland, obiectivul principal, nu se realizează. Cu toate astea, oficialii clubului italian le-au transmis catalanilor că negociază un posibil transfer de la 80 de milioane de euro. 

23 de meciuri a jucat Vlahovic în acest sezon, în toate competițiile, pentru Fiorentina. Atacantul a înscris 19 goluri și a oferit și 3 pase de gol. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies