VIDEO Un nou circuit stradal in Formula 1: "Va fi peste cel din Monaco!" Vettel si Alonso invitati intr-un loc istoric!

►Bourceanu, scoate topoarele: TE VEZi cu Pirlo si Buffon! Trabzonspor - Juventus, joi 22:00, LIVE la Sport.ro si Voyo.ro!

Formula 1 se pregateste de al doilea circuit stradal, dupa cel de la Monaco! Bernie Ecclestone a facut deja planul pentru un circuit in Londra, care sa treaca pe langa cele mai importante monumente din capitala Angliei. 

Circuitul din Londra are 5 kilometri, porneste de la bulevardul The Mall, trece pe langa palatul Buckingham, prin Piata Parlamentului si Trafalgar Square. 

Expertii Formulei 1 au calculat ca circuitul ar trage incasari de peste 120 de milioane de euro din vanzarea de bilete si contracte publicitare, dar pentru ca proiectul sa devina realitate parlamentarii trebuie sa suspende limita de viteza de 50 de km/h si alte legi de siguranta aflate de-a lungul rutei. 

Primarul Boris Johnson s-a declarat in favoarea planului, dar a ridicat problema poluarii si a zgomotului produs de bolizii F1. Marele Circ intra din 2014 in era eco, cu motoare de 1.6 litri si zgomot redus la motor. 

"Formula 1 e un eveniment fantastic iar orasul ar fi privilegiat sa-l gazduiasca, dar in acest moment e greu de prezis ce impact ar avea un Mare Premiu asupra Londrei", a declarat purtatorul de cuvant al lui Johnson. 

Circuitul stradal din Londra ar depasi ca audienta cursa de la Monaco, au calculat cei de la F1. Ar avea 120.000 de spectatori in tribunele amplasate pe marginea drumului si o audienta globala de 1 miliard de telespectatori. "Ar fi fantastic pentru Londra, ganditi-va cati turisti ar atrage un asemenea eveniment, mai multi ca la Olimpiada", a spus Bernie Ecclestone. 

Decizia va fi luata de Parlament in urmatoarele luni. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Filmul atacului petrolierului Mercer Street, care s-a soldat cu moartea unui român. Analist politic: Sunt victime colaterale
BRAT
Modifică setările cookies