Un investitor din Luxemburg interesat sa preia Renault F1!  

Autor: Sport.ro
Miercuri 09 Decembrie 2009, 17:51
Un investitor din Luxemburg interesat sa preia Renault F1!
 

Gerard Lopez, un investitor din Luxemburg, a declarat, miercuri, ca este interesat sa preia echipa de Formula 1 Renault, al carei viitor va fi decis joi.

"Exista anumite cicluri. Situatia actuala a Formulei 1, aceasta perioada de schimbare, creaza oportunitati pentru aparitia de noi echipe si noi investitori. Daca vom prelua Renault, vom achizitiona echipa in intregime", a precizat Gerard Lopez in cadrul unui forum dedicat sponsorilor si tuturor celor implicati in sporturile cu motor.

Gerard Lopez este fondator al firmei Mangrove Capital Partners si presedintele Genii Capital, doua fonduri de plasament care au investit in ultimii ani in noile tehnologii si pe Internet.

"Formula 1 ramane extrem de interesanta pentru oameni, dar trebuie sa apropiem acest sport de public. Eu nu cred ca echipa de F1 este cea care castiga bani, ci toate celelalte activitati generate de aceasta echipa. Este vorba de un exercitiu de marketing", a mai spus Lopez.

Soarta echipei de F1 Renault va fi decisa joi, la Paris, in cadrul unei sedinte a Consiliului de Administratie al constructorului francez.

Singurul candidat cunoscut pana acum pentru preluarea echipei este britanicul David Richards, patron la Prodrive si actionar Aston Martin. Spre deosebire de Lopez, Richards cunoaste foarte bine Formula 1, deoarece a lucrat la Benetton si British American Racing.

Alashkert - FCSB, in turul 2 al UEFA Europa League, se vede joia viitoare, de la 20:00, IN DIRECT la ProTV

LIVE VIDEO Simona Halep își prezintă trofeul la bordul unui autobuz etajat, la Constanța
BRAT