Inca un pilot din F1, aproape de o tragedie | Carlos Sainz Jr a fost transportat cu elicopterul la spital, dar nu se lasa: astazi ia startul la Soci

Carlos Sainz Jr Carlos Sainz Carlos Sainz Junior f1 Formula 1 F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 11 Octombrie 2015, 10:29
Data actualizarii: Duminica 11 Octombrie 2015, 10:53

Spaniolul Carlos Sainz Jr (Toro Rosso) a fost transportat la spital, cu elicopterul, dupa violentul accident survenit in a treia sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Rusiei de Formula 1, sambata, pe Autodromul din Soci. 

UPDATE | Carlos Sainz Jr, victima unei iesiri dure in decor sambata, la Soci, la sesiunea de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Rusiei de Formula 1, a iesit din spital, a anuntat echipa Toro Rosso. 

Pilotul a dormit chiar la hotelul unde a fost cazata si restul echipei tehnice, iar astazi va trebui sa obtina unda verde din partea medicilor Federatiei internationale de automobilism (FIA) pentru a putea lua startul in cursa, plecand de la standuri. El a fost fost admis de directiunea cursei, intrucat nu a luat parte la calificari. 

In varsta de 21 de ani, Sainz Jr "nu si-a pierdut niciun moment cunostinta, a fost supus unor examinari medicale si unui scanner complet, care a aratat ca nu este ranit", a precizat echipa italiana.


Pilotul, constient, a ridicat un deget in momentul in care era urcat in ambulanta care l-a transportat la centrul medical al circuitului. Apoi, a plecat in elicopter spre spitalul cel mai apropiat, pentru a fi supus unor investigatii medicale aprofundate. 

Acest accident s-a produs dupa 35 minute de la startul sesiunii, determinand directiunea cursei sa opreasca antrenamentele, mai intai cu steaguri rosii, apoi total. "A pierdut controlul masinii la o franare", a declarat Franz Tost, directorul austriac al Toro Rosso la microfonul BBC. 

Monopostul tanarului spaniol, debutant in F1, fiul dublului campion mondial de raliuri Carlos Sainz, a continuat sa mearga drept inainte, intrand violent in barierele de protectie de material plastic, dupa ce a sters amplasamentul de securitate pe mai multe zeci de metri. Sainz Jr si-a sarbatorit 21 de ani pe 1 septembrie. El a disputat 14 Mari Premii in acest sezon, obtinand 12 puncte. Cel mai bun rezultat al sau a fost locul 8, realizat in Malaezia.


FOTO: Getty Images

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!