Bernie Ecclestone Gene Haas F 1

Sperante pentru romanul care vrea sa intre in Formula 1! Eccleston a acceptat astazi o noua echipa! Cand va debuta:

►Sambata 19:00 Wigan - Arsenal in FA CUP, 21:00 LK "Uzina de Bataie" ►Duminica 17:30 Ajax - Ado Den Hag, 20:00 Finalele skandenberg: Ii paste bataia! 22:00 Stoica, primul meci in GLORY

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 11 Aprilie 2014, 18:53
Data actualizarii: Vineri 11 Aprilie 2014, 19:03

Administratorul depturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat pentru Forbes ca o echipa infiintata de americanul Gene Haas, care detine si un team in Campionatul Nascar, va intra in Marele Circ.

"Haas a fost acceptat. FIA l-a acceptat, sigur. E gata. O vor anunta in curand", a declarat Ecclestone pentru sursa citata.

Duminica, Haas afirmase ca, in cazul in care va primi acceptul repede, echipa sa va putea debuta in sezonul 2015. "Trebuia sa avem raspunsul de doua luni. Daca Ecclestone spune ca am fost acceptati si FIA face anuntul in urmatoarele saptamani, am putea concura in 2015. Insa daca mai pierdem o luna, nu cred ca vom putea debuta anul viitor", a declarat Haas, pentru Associated Press.

In decembrie, Federatia Internationala de Automobilism a deschis o procedura pentru atragerea unor noi echipe in Formula 1 si Haas a fost primul care s-a inscris. La inceput, Ecclestone nu a privit cu ochi buni candidatura omului de afaceri american. Acesta din urma detine compania Haas Automation, specializata in productia de centre de prelucrare si care inregistreaza o cifra de afaceri de un miliard de dolari. "Un miliard ii ajunge patronului unei noi echipe pentru patru ani", a comentat cu ironie Ecclestone.

UN ROMAN SPERA SA-SI INSCRIE ECHIPA IN FORMULA 1

In cazul in care va primi acceptul, Haas F1 Team ar fi prima echipa americana in Formula 1 din 1978, cand Penske a parasit Marele Circ.

Haas si Tony Stewart detin echipa Stewart-Haas, care concureaza in campionatul nord-american Nascar.

Potrivit unor informatii vehiculate de presa internationala, alte doua echipe incearca sa primeasca acceptul FIA pentru a concura in F1. Una dintre ele ar fi condusa de germanul de origine romana Colin Kolles, fost manager la HRT si Force India, iar cealalta, Stefan GP, ar fi finantata de oameni de afaceri sarbi.

Stefan GP, care a preluat o parte din infrastructura Toyota F1, dupa ce constructorul nipon s-a retras din Marele Circ, a sperat ca va a fi admisa in competitie in 2010, insa FIA nu si-a dat atunci acordul.

In acest moment, in Formula 1 sunt 11 echipe.

Sursa: MEDIAFAX

Modifică setările cookies