Schimbari importante in Formula 1. Cum vor arata calificarile in noul sezon, ce incepe pe 20 martie in Melbourne

Schimbari importante in Formula 1. Cum vor arata calificarile in noul sezon, ce incepe pe 20 martie in Melbourne

Conducatorii Formulei 1, reuniti la Geneva, au decis in unanimitate sa modifice, incepand din acest an, formatul traditionalelor sedinte de calificari care stabilesc grila de start a Marilor Premii, s-a anuntat miercuri la Barcelona, unde echipele se pregatesc in vederea startului noului sezon.

Acesta este unul dintre rezultatelor reuniunilor Grupului strategic din Formula 1, apoi al Comisiei F1, care au avut loc marti in Elvetia. Reuniunile erau destinate initial gasirii unui acord asupra reglementarii Campionatului Mondial incepand din 2017, dupa doua sezoane dominate categoric de Mercedes.

in reprezenta reprezentantilor Formula One Management si ai Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), garantul regulamentelor sportive si tehnice, echipele de Formula 1 au decis ca pilotii sa ramana pe pista pe tot parcursul celor trei parti ale sesiunii de calificari, care dureaza o ora (Q1, Q2 si Q3), pana cand vor fi eliminati, unul dupa altul, in functie de timpii realizati.

Astfel, conform noilor reglementari, Q1 va dura 16 minute, cu 22 de monoposturi la start, iar pilotul cel mai lent va fi eliminat la capatul a sapte minute, iar apoi cate un pilot la fiecare 90 de secunde, pana cand vor ramane doar 15, care vor participa apoi la Q2 (15 minute), dupa o scurta pauza.

Dintre cei 15 piloti din Q2, conform aceleiasi proceduri, nu vor ramane decat opt pentru Q3 (14 minute), in loc de zece ca pana acum. La finalul celei de-a treia parti a calificarilor si dupa eliminarea altor sase concurenti, la fiecare 90 de secunde, doar cei mai rapizi doi piloti vor ramane pe pista si se vor lupta pentru pole position, primul loc pe grila de start, in ultimul tur.

Aceasta schimbare urmeaza sa fie ratificata de catre Consiliul Mondial al sportului automobilistic, care va avea loc pe 4 martie, cu doua saptamani inaintea primelor calificari din 2016, programate pe 19 martie, la Melbourne, gazda Marelui Premiu al Australiei.

Alte decizii avute in vedere pentru sezoanele 2017 si 2018 au fost amanate pana la finele lunii aprilie, intre acestea figurand reducerea costului motoarelor si cresterea performantelor monoposturilor.

Amanarea a fost decisa pentru a se oferi doua luni in plus inginerilor sa finalizeze principalele detalii tehnice (pneuri, aerodinamica, etc), au anuntat surse apropiate de Federatia Internationala de Automobilism.VIDEO PROTVPLUS.RO

VORBESTE LUMEA
Lavinia Goste, mamă pentru sora ei

11:05
VORBESTE LUMEA
Brigitte si Florin Pastrama și-au ales verighetele. Cum arată bijuteriile
"Am mers pe mana lui Florin"

02:58
VORBESTE LUMEA
Alexandru Dadoo a organizat nunta principelui Nicolae și vrea să ducă mai departe visul fratelui
A organizat 20 de nunți într-un singur weekend

11:07
VORBESTE LUMEA
Carmen Negoiță, mai ceva ca Lara Croft
Cristian Bozgan: "Am făcut pregătire militară în țară și în strainatate"

11:30
VORBESTE LUMEA
Nicoleta Svârlefus, despre punctele forte ale fiecărei zodii. "Este o vara agitată, plină de semne pentru zodii"
Se anunță o vară plină de provocări pentru fiecare zodie.

18:21
VORBESTE LUMEA
Festin pentru evenimente speciale
Kera Kalița recomandă batog de crap, fructe de mare și mușchi de vită

10:38
VORBESTE LUMEA
Taticool, distracție în costume de sumo
Dan Cruceru: "Jocul se poate face și cu mai mulți copii"

02:56
VORBESTE LUMEA
Dedicație pentru fetele petrecărețe
Hevito s-a apucat de muzică a vârsta de 17 ani

04:48
VORBESTE LUMEA
Copilul modei românești
Mario Sonu are 11 ani și locuiește în Sibiu

08:34
VORBESTE LUMEA
Antrenament pe banda de alergat
Dacă facem exerciții eficiente, putem slăbi sigur și rapid

03:29
Moțiunea de cenzură, votată în scurt timp. 250 de parlamentari în sală. IMAGINI LIVE
BRAT