Schimbari importante in Formula 1. Cum vor arata calificarile in noul sezon, ce incepe pe 20 martie in Melbourne

Schimbari importante in Formula 1. Cum vor arata calificarile in noul sezon, ce incepe pe 20 martie in Melbourne

Autor: Sport.ro
Miercuri 24 Februarie 2016, 13:11

Conducatorii Formulei 1, reuniti la Geneva, au decis in unanimitate sa modifice, incepand din acest an, formatul traditionalelor sedinte de calificari care stabilesc grila de start a Marilor Premii, s-a anuntat miercuri la Barcelona, unde echipele se pregatesc in vederea startului noului sezon.

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

Acesta este unul dintre rezultatelor reuniunilor Grupului strategic din Formula 1, apoi al Comisiei F1, care au avut loc marti in Elvetia. Reuniunile erau destinate initial gasirii unui acord asupra reglementarii Campionatului Mondial incepand din 2017, dupa doua sezoane dominate categoric de Mercedes.

in reprezenta reprezentantilor Formula One Management si ai Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), garantul regulamentelor sportive si tehnice, echipele de Formula 1 au decis ca pilotii sa ramana pe pista pe tot parcursul celor trei parti ale sesiunii de calificari, care dureaza o ora (Q1, Q2 si Q3), pana cand vor fi eliminati, unul dupa altul, in functie de timpii realizati.

Astfel, conform noilor reglementari, Q1 va dura 16 minute, cu 22 de monoposturi la start, iar pilotul cel mai lent va fi eliminat la capatul a sapte minute, iar apoi cate un pilot la fiecare 90 de secunde, pana cand vor ramane doar 15, care vor participa apoi la Q2 (15 minute), dupa o scurta pauza.

Dintre cei 15 piloti din Q2, conform aceleiasi proceduri, nu vor ramane decat opt pentru Q3 (14 minute), in loc de zece ca pana acum. La finalul celei de-a treia parti a calificarilor si dupa eliminarea altor sase concurenti, la fiecare 90 de secunde, doar cei mai rapizi doi piloti vor ramane pe pista si se vor lupta pentru pole position, primul loc pe grila de start, in ultimul tur.

Aceasta schimbare urmeaza sa fie ratificata de catre Consiliul Mondial al sportului automobilistic, care va avea loc pe 4 martie, cu doua saptamani inaintea primelor calificari din 2016, programate pe 19 martie, la Melbourne, gazda Marelui Premiu al Australiei.

Alte decizii avute in vedere pentru sezoanele 2017 si 2018 au fost amanate pana la finele lunii aprilie, intre acestea figurand reducerea costului motoarelor si cresterea performantelor monoposturilor.

Amanarea a fost decisa pentru a se oferi doua luni in plus inginerilor sa finalizeze principalele detalii tehnice (pneuri, aerodinamica, etc), au anuntat surse apropiate de Federatia Internationala de Automobilism.VIDEO PROTVPLUS.RO

Guvernul promite că adoptă OUG pentru modificarea legii taximetriei ”în următoarea ședință”
BRAT