Schimbare fara precedent in Formula 1! Ce se va intampla la startul curselor

Schimbare fara precedent in Formula 1! Ce se va intampla la startul curselor

Noii patroni din Formula 1 vor sa faca mai multe modificari in ciuda opozitiei constructorilor.

Liberty Media, compania americana care a cumparat Formula 1 cu 4.4 miliarde de dolari in 2016, propune mai multe modificari pentru a spori interesul pentru competitie iar una dintre acestea are sanse mari sa fie implementanta, scriu cei de la Bild, urmand ca grila de start sa sufere modificari din sezonul viitor.

Conform jurnalistilor germani, Liberty vrea ca prima linie la plecarea din cursa sa fie formata din 3 masini, apoi sa alterneze liniile cu cate doua, respectiv trei masini. Propunerea este facuta deoarece se considera ca va creste spectacolul la startul cursei si se va mari posibilitatea ca o pozitie mai slaba in grila de start sa nu afecteze un pilot deoarece are posibilitatea de a depasi rapid pilotii pozitionati initial mai bine.

Constructorii nu au primit insa cu entuziasm aceasta propunere deoarece considera ca va creste mult riscul coliziunilor si al accidentelor serioase in startul curselor. De asemenea, exista si problema unor piste mai inguste ce nu ar permite o asemenea schimbare, precum Monaco sau Canada. Cei de la Liberty vor ca pistele unde nu este posibila implementarea acestei propuneri sa fie doar o exceptie si, conform Bild, propunerea va fi implementata in ciuda opozitiei constructorilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Rafila: Gripa va avea o circulație semnificativ mai intensă decât anul trecut, iar imunitatea populației e mai redusă
BRAT
Modifică setările cookies