Romania poate avea o echipa in Formula 1! Cine vrea sa se bata cu Vettel si Alonso din 2015:

Autor: Sport.ro
Vineri 17 Ianuarie 2014, 11:50

	Romania poate avea o echipa in Formula 1! Cine vrea sa se bata cu Vettel si Alonso din 2015:

► Ajax - PSV, duminica 17.30, in direct la Sport.ro si Voyo.ro! "Pentru ca" iarba si fotbal: HIGH, OLANDA :)

E criza in Formula 1 iar cinci echipe sunt in pragul falimentului. Presedintele FIA, Jean Todt, asteapta echipe noi pentru sezonul 2015. Una din ele ar putea proveni din Romania!

Un german de origine romana lucreaza deja la un proiect prin care o echipa din Romania sa ia startul in sezonul 2015 al Formulei 1. 

Sunt cateva companii de stat care doresc sa sustina o echipa existenta deja, scrie jurnalistul Adam Cooper pe blogul sau. 

Fostul sef de la  Force India, Colin Kolles este implicat in proiect si va oferi sediul sau din Bavaria, staff-ul necesar plus componentele masinii.

 

Kolles e producator de piese auto iar anul acesta echipa lui construieste o masina pentru Le Mans, astfel ca poate trece si la constructia unei masini F1. 

Dar pentru ca o echipa sa intre in Formula 1 este nevoie de implicarea unui producator auto, iar Adam Cooper scrie ca acest producator poate fi Dacia. Sigla producatorului de la Mioveni poate fi pusa pe un motor Renault de F1, mai scrie el. Renault livreaza motoare catre patru echipe, intre care si campionii Red Bull. 

Gene Haas, unul dintre proprietarii echipei NASCAR Stewart-Haas si sarbii de la Stefan GP concureaza si ei pentru un loc in Formula 1. 

Publicatia Auto Motor si Sport din Germania, dar si AUTOSPORT.com anunta inscrierea echipei romanesti a lui  Colin Kolles pentru un loc in Formula 1. 

FIA va anunta pe 28 februarie daca Formula 1 va avea echipe noi in 2015!

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Brexit îi forțează pe românii din UK să-și caute de muncă în Germania. ”E greu și aici, greu de tot”
BRAT

Modifică setările cookies