Renault ramane in Formula 1, dar vinde o parte din echipa

Autor: Sport.ro
Miercuri 16 Decembrie 2009, 14:20
Renault ramane in Formula 1, dar vinde o parte din echipa

Constructorul francez de automobile Renault a anuntat, miercuri, printr-un comunicat, ca va continua in Formula 1, dar va ceda o parte din actiunile echipei cu sediul la Enstone (Marea Britanie) unui nou partener, societatea luxemburgheza Genii Capital.

"Renault a decis sa-si respecte angajamentele in Formula 1, avand sustinerea unui nou partener strategic, Genii Capital, o societate din Luxemburg specializata in noi tehnologii, gestionarea imaginii si sportul automobilistic. Renault va transfera catre Genii Capital o mare parte din Renault F1 Team si cei doi parteneri vor asigura impreuna managementul echipei", se arata in comunicatul citat.

Potrivit acestuia, tranzactia va fi finalizata la debutul anului 2010, insa oficialii francezi nu au precizat ce proportie din echipa va detine Genii Capital.

In 2010, echipa isi va pastra numele, identitatea si caracteristicile esentiale, in timp ce uzina de la Viry-Chatillon va continua sa produca motoare atat pentru Reanult F1 Team, cat si pentru Red Bull Racing, care si-a prelungit contractul pentru achzitionarea propulsoarelor, precizeaza sursa citata.

Sursa: Mediafax.
 

Revolutie in ring: Noaptea Campionilor la Timisoara! Supergala de box in direct la PRO X, vineri de la 9 seara!

Deputații dezbat și votează astăzi proiectul legii pensiilor
BRAT