LIBERTATEA unui magnat costa 100.000.000 $! A platit suma si a SCAPAT de inchisoare! Verdict final in proces:

LIBERTATEA unui magnat costa 100.000.000 $! A platit suma si a SCAPAT de inchisoare! Verdict final in proces:

Bernie Ecclestone a scapat de inchisoare dupa ce s-a inteles la plata sumei de 100 de milioane de dolari acuzatorului sau.

Tribunalul din Munchen a finalizat procesul in care magnatul Bernie Ecclestone era judecat pentru coruptie.

DECIZIA

Mediafax anunta ca barbatul in varsta de 83 de ani a discutat termenii unei intelegeri cu acuzatorul sau, iar suma finala a fost de 100 de milioane de dolari (74 de mil. de euro).

Varsta inaintata a inculpatului si durata mare a procesului au facut ca Tribunalul sa fie de acord cu solutia propusa de cele doua parti.

El risca pana la zece ani de inchisoare daca era gasit vinovat ca i-ar fi platit 44 de milioane de dolari mita germanului Gerhard Gribkowsky pentru ca acesta sa convinga conducerea bancii de stat BayernLB la care lucra sa vanda drepturile comerciale ale Formulei 1 fondului de investitii CVC Capital Partners.

BayernLB intrase in posesia actiunilor dupa falimentul din 2002 al grupului media patronat de Leo Kirch, care detinea drepturile comerciale ale Formulei 1. Banca a incercat sa vanda actiunile la cel mai bun pret pentru a recupera cat mai mult din suma cu care a creditat grupul Kirch.

Valoarea tranzactiei finalizate in noiembrie 2005 cu CVC a fost de 839 de milioane de dolari. Banca germana a calculat ca pierderea suferita in urma acestei tranzactii se ridica la suma de 400 de milioane de dolari, din cauza faptului ca angajatul sau a subevaluat actiunile.

In noiembrie 2011, Ecclestone a recunoscut ca i-a dat bani lui Gribkowsky, dar nu ca mita, ci pentru ca bancherul l-ar fi santajat cu false dezvaluiri catre fiscul britanic privind neplata unor taxe. In total, CVC a platit peste 1,7 miliarde de dolari pentru a deveni majoritar in Formula One Group, actiuni preluate de la Bernie Ecclestone si de la BayernLB.

Dupa aceasta tranzactie, Bernie Eecclestone a fost pastrat ca administrator al drepturilor comerciale ale F1, in calitate de presedinte si CEO al Formula One Group. Averea lui Bernie Ecclestone este estimata la patru miliarde de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO

2020, un an negru. Câte mii de români ar fi murit de Covid fără să se ştie
BRAT
Modifică setările cookies