Hamilton, al 54-lea pole-position din cariera! Penalizari pentru Rosberg si Vettel, accident serios Kvyat in calificari

Hamilton, al 54-lea pole-position din cariera! Penalizari pentru Rosberg si Vettel, accident serios Kvyat in calificari

Lewis Hamilton va pleca primul in Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, dupa ce a fost cel mai rapid in calificarile de astazi de p eRed Bull Ring

Pentru Hamilton este al 54-lea pole position din cariera. Rosberg a terminat al doilea, dar va pleca de pe a saptea pozitie fiind penalizat cu 5 locuri pentru schimbarea cutiei de viteze. Marele beneficiar este Hulkenberg, care prinde locul al doilea astfel, dupa ce oricum a reusit o performanta uriasa, avand al treilea timp. Hulkenberg asteapta insa rezultatul unei investigatii, dupa ce n-a incetinit sub incidenta steagului galben. Vettel a avut al patrulea timp, dar si el coboara pana pe 9, tot din cauza unei schimbari de cutie de viteze. Din spatele lui vin in ordine Button, Raikkonen, Ricciardo, Bottas, Verstappen si Massa. 

Acesta este clasamentul inaintea efectuarii penalizarilor lui Rosberg, Vettel si, posibil, Hulkenberg. Sansa uriasa pentru Button, care poate urca din pozitia a 5-a pana pe a 2-a!

Daniel Kvyat a suferit un accident serios in a doua parte a calificarilor.

Si Fernando Alonso a avut probleme. N-a reusit sa ajunga in ultima parte a calificarilor, terminand pe locul 14. La final, a declarat ca a intrat pe circuit cu pneuri uzate cumva din greseala, echipa fiind surprinsa cand a vrut sa schimbe pneurile sa scoata husele si sa dea peste unele uzate. Apoi, din cauza incidentului lui Kvyat si a ploii nu a mai prins un tur suficient de rapid. Problemele lui Nico Rosberg au venit din ultima sesisune de antrenamente.

Nu stau ei chiar perfect pe grila de start, dar pilotii Red Bull se simt bine acasa, in Austria, pe Red Bull Ring. Ricciardo si Verstappen au adoptat si imbracamintea adecvata.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Evaluare Națională 2021. Vezi subiectele și baremul la Limba și literatura română
BRAT
Modifică setările cookies